Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vänder det för Lindblom nu?

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Åke Lindblom tog en efterlängtad dubbel i Eskilstuna. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

I början av februari tog Åke Lindblom en dubbel på hemmabanan Örebro. Då såg det ljust ut inför 2017 men så här långt har året varit en stor besvikelse. Möjligen kan det börja vända nu, tisdagskvällens dubbelseger på Sundbyholm värmde tränaren.

Publicerad:

– Det har varit en tung period och det känns förstås. Fast nu är vi inne i en generationsväxling, bara ett fåtal startar men en hel hoper lovande två- och treåringar.
Två av dessa visade sig på styva linan, debutanten Kaiser Southwind (e. Maharajah) ledde det inledande tvåårsloppet från start till mål medan ett år äldre Love You-sonen Love In Vain avgjorde knappt men säkert från utvändigt ledaren.
– Svårt att säga vem jag ska ge mest beröm, deras prestationer var båda plusbetonade, förklarade en belåten körsven. Fast extra kul kanske med Love in Vain som vi ju fött upp själva. Han gjorde bort sig i debuten men jag visste att han hade kapacitet för seger om han bara gick felfritt och det var inte ens nära galopp.
– Ett framtidshopp liksom Kaiser Southwind som var mycket jobbad utan att vara vässad och han gick därför över förväntan. Sådana här kvällar är det lätt att vara tränare och kusk.

Hur ser det då ut framöver för stall Lindblom?
– Jag tror på mycket ljusare tider och har bra laddat. Mest försigkommen av tvååringarna är Fangiodor en avkomma till Echo som jag köpte i Frankrike. Han debuterar inom kort och är betydligt vassare än In Vain Sund.

Övriga vinnare denna tisdagskväll:
Lopp 3: Dream in Matchtown (e. Handglider), ryttare Åsa Svensson, tränare Henrik Johansson.
Lopp 4: Unreturned Love (e. Zola Boko), körsven Anna Sedström, tränare Ralf Göstas.
Lopp 6: Perfect Broline (e. Lindy Lane), tränare och körsven Morgan Ivarsson.
Lopp 7: Gorgeous Miles (e. Marion Mad Money), ryttare Jennifer Persson, tränare Nicolina Moxness.
Lopp 8: Lupin Frazer (e. Clerk Magistrate), körsven Tobias J Gustafsson, tränare Bernt Eriksson).

LIRA NÄSTA GÅNG:
A Smart Choice visade fortsatt gryende form. Fick en tung resa utvändigt ledaren, tog över i sista kurvan men föll knappt sista meterna. Segervärd inom kort.

– BIG BEAR

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.