Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vassallo och Flying Bolt bäst i amatörkampen

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Massimo Vassallo vid ett tidigare tillfälle. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

En amatörkamp mellan hemmalaget och Malta var en av höjdpunkterna under måndagskvällen på Färjestadstravet.

Publicerad:

Massimo Vassallo som arbetat många år i Sverige fick chansen bakom Veijo Heiskanens Flying Bolt som visat bra form på slutet utan att få vinna. Faktum är att det var drygt två år sedan hästen vann sedan vilket är svårt att förstå efter att ha sett måndagens insats i amatörmatchen.

Från spår tre bar det av till spets och redan då var det klart, kommenterade Vassalo som tog sin första seger i Sverige. Efter att ha fått fuska bort ett halvvarv i 20-tempo fanns det gott om krafter kvar när det skulle avgöras.
– Det var bara att se till att ha koll på Björn Goops häst, sa segerkusken som hade gott om marginal, åtta längder, till tvåan Space Star körd av Bengt-Erik Daggert och trean Lorina Pink som tränas av Björn Goop men kördes av Henrik Åslund.

Segertiden blev 1 14.7a/2140 meter efter det att sista halvvarvet travats på 1.10,5. Det lär inte dröja två år till nästa seger för Heiskanens häst.

I ett stayerlopp med flera bra långskubbare var Björn Goop offensiv med Greyhound Boko som redan två varv före mål övertog ledningen. En successiv tempoökning gjorde att Fairplay Pellini och B.W.T Ceasar hade för långt fram när det skulle avgöras.

I det första loppet fick vi se den första segern för en avkomma efter tolvfaldiga miljonären Noras Bean. Esmeralda Beat visade sig startsnabb vilket blev loppavgörande och när Carl Johan Jepson fick dämpa tempot mitt i loppet blev segern säker efter 1.12 sista halvvarvet. Noterbart är att Noras Bean bara har nio avkommor. Jepsons andra seger kom med Smokey Herman som spårade runt om och fixade därmed andra raka för hästen som står perfekt inne i klass I.

I det andra ST-loppet med 50 000 kronor till vinnaren stod det och vägde mellan Onkel K.J och Jula Du Cash, när den sistnämnde galopperade vilket gjorde att det blev en lätt seger för den obesegrade Nurmos-hästen.

Andra raka spetssegern fixade From Macarena som den här gången kördes av Magnus Jakobsson, som också fick segerdefilera med egentränade Global Utility som från dödens vann med sex längder i första starten på tio månader.

I den tionde starten kom äntligen första segern för Princess Teemer som spårade varje meter med Petter Karlsson, i ett lopp där Tour Eifel ströks kort före start och favoriten Yaganashi galopperade bort sig. En annan Örebrokusk som fixade första segern åt en häst var Micael Lindblom som i en tät målstrid fick nosen först med G.R.J´s Wolverine. Även Lovart Futura avlade sin maiden efter en perfekt styrning av Jan Henriksson

Lira nästa gång: Pomerall Am hade kopplat segergreppet när han galopperade mitt på upploppet.

KENTH PETTERSSON

Kvällens vinnare på Färjestad:
Lopp 1: Esmeralda Beat (Noras Bean) Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)
Lopp 2: Onkel K.J (Muscle Mass) Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 3: Flying Bolt (Mob Muscle) Massimo Vassalo (Veijo Heiskanen)
Lopp 4: From Macarena (From Above) Magnus Jakobsson (Kristian Lindberg)
Lopp 5: Princess Teemer (Symphonic Hanover) Petter Karlsson (Isabelle Zerne)
Lopp 6: Greyhound Boko (Virgil Boko) Björn Goop
Lopp 7: Smokey Herman (Adrian Chip) Carl Johan Jepson (Ulf Stenströmer)
Lopp 8: Global Utility (S.J´s Caviar)  Magnus Jakobsson
Lopp 9: G.RJ´s Wolverine (Yield Boko) Micael Lindblom (Mattias Bergdahl)
Lopp 10: Lovart Futura (Prodigious) Jan Henriksson (Jeanet Årman)

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.