Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vilken av de tre vinner?

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Jimmy Jonsson har en av tre förhandsfavoriter i Kallblodskriteriet. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

DANNERO V4/V5 Eld Rask, Rappstjernen och Ängsborken, där har ni nog den blivande vinnaren i årets Kallblodskriterium på Dannero. Alla tre vann var sitt uttagningslopp och imponerade dessutom.

Publicerad:

Tre uttagningslopp kördes under söndagen och förhandsfavoriterna pallade för förväntningarna. Förutom ovanstående trio måste vi nämna Nordsjö Odin som lite av outsider. Mycket stark tvåa som han var bakom Ängsborken i det tredje och sista uttagningsloppet.

Jan-Olov Persson hade laddat rejält med dussintalet hästar i bussen och Hagmyrentränaren kvalade in totalt sex hästar till Kriteriet och en häst till Kriteriestoet.

Norskt ser det ut att bli i Kriteriestoet. Voje Maren och debuterande Brenne Blesa framstår som favoriter inför finalen. Båda tränade av Öystein Tjomsland. Brenne Blesa som är värd ett eget kapitel. Hon svepte i sin tävlingsdebut hela fältet från köplats för att sedan galoppera i stor ledning 200 meter från mål. Hästen hittade rytmen och hann fram för att avgöra i god tid.

Kort om uttagningsloppen till Kriteriet:

Eld Rask hade stor uppvisning. Han tryckte sig till ledningen med 700 meter kvar och avslutade varvet efter 1.26,5. Oerhört mäktig uppvisning, 1.26,9 i segertid.
– Eld Rask är under stadig utveckling och det känns bra inför finalen, sammanfattade Ulf Ohlsson.
Egon N.O., Tekno Lynet och Justus N.A. också vidare till Kriteriefinalen.

Rappstjernen var nästa stora favorit att infria förväntningarna. Tidig ledning och aldrig riktigt ansatt till slut för Öystein Tjomsland. Ekipaget landade på 1.28,6 med till synes krafter i behåll. Fyra raka nu. Andrahandsfavoriten B.W. Rune visade galopp från start och tappade mycket med mark. Han avslutade dock bra till tredje platsen.
– Allt kändes bra och Rappstjernen är en av de hästar som kan vinna Kriteriet, sade Tjomsland.
Till final också Tangen Trygg, B.W. Rune och Gott Klirr.

Storfavoriten Ängsborken fick aldrig vara ifred i ledningen. Hade krafter och mod att svara upp i målgången och får med beröm godkänt. Nordsjö Odin kördes till knappa varvet från mål. Han bjöd vinnaren strid upploppet ned och är lite av runner up i finalen.
– Ängsborken har fått rutin och därmed utbildning. Jag är nöjd med loppet, menade körande Jimmy Jonsson.
Till final också Nordsjö Odin, Reime Kongen och B.W. Prinsen.

Kort om uttagningsloppen till Kriteriestoet:

Järvsö Saga efter ett spårsnålt lopp i rygg på ledaren. Hon vreds ut knappa 300 meter kvar och var bara starkast i en snabb avslutning. Favoriten Vindpärla travade utvändigt ledaren och höll bra därifrån.
– Allt löste sig perfekt, en fin travare som börjar få styrkan också, sammanfattade Jan-Olov Persson.
Till final också Vindpärla, Alonso Jenta och Sundbo Nova.

Voje Maren har tre segrar på sex starter. Hon övertog ledningen 1.600 meter från mål och var sedan helt ensam på banan, 1.30,7 i segertid. Jeksa höll bra till andra platsen.
Till final också: Kalltekla och B.W. Anna.

Det tredje och sista försöket till Kriteriestoet vanns av debuterande Brenne Blesa. Hon togs lugnt från start, men svepte hela fältet på 100 meter på sista långsidan. Hästen galopperade vid upploppets början, men ställde sig och hann fram för att avgöra i tid.
Till final också: Klack Alva, Hellin Victoria och Slotts Pila.

Sommarens första rejäla regnoväder drabbade Dannero den här söndagen, vilket gjorde banan rejält kladdig. Örjan Kihlström var anlitad som lånekusk i flera av loppen men Kihlström tvingades hoppa av trots att han fanns på plats. Illamående var orsaken enligt travledningen på Dannero.

LENNART SUNDWALL

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.