Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westerholm dubblade

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL75
Nicklas Westerholm ordnade en dubbelseger på Romme. Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL75

BORLÄNGE V4/V5. Finfina fartresurser, men inte att lita på är en passande beskrivning på Laggaprinsen (e. B.W.Modde).

Publicerad:

I fredags vann treåringen Sleipner-Dalarnas Silverpokal i överlägsen stil.
 – Laggaprinsen är en jättefin individ, sade hästens tränare Per-Eric Hjerpe.

Bergsåkersamatören Per-Eric Hjerpe har gjort ett berömvärt arbete med Laggaprinsen, som trots att han galopperat i tre av sina fyra starter i livet vunnit två lopp. Från ett inspirerande utgångsläge hade Henrik Svensson inga som helst bekymmer att försvara ledningen med snabbfotade Laggaprinsen och första 500 meterna passerade ekipaget på 1.33. Till varvning kom duon i stor ledning och via 1.31,5 sista 700 meterna var Laggaprinsen ensam på banan. Segertiden blev för klassen gångbara 1.32,8/2140 meter. Vinsten var värd 50 000 kronor.
 – Hästen har galopperat i sina två senaste starter när han blivit själv sista biten och även om det såg bra ut i dag vågar man aldrig vara helt säker. Laggaprinsen är helt klart en häst med framtiden för sig, sade Per-Eric Hjerpe.

Amatörtränade Kolar Vicken (e. Snygg) visade gedigen inställning och trots galopp, under frammarsch varvet från mål, vann femåringen säkert på 1.33,6a/2140 meter. I sulkyn satt Robert Skoglund.
 – Kolar Vicken är fartfylld och han har aldrig gått sig tom när jag kört honom. Normalt sett behöver hästen gå fyra-fem provstarter för att slappna av, men idag hann jag inte värma honom på rätt sätt och jag hade på känn att han skulle galoppera. Även om Kolar Vicken blev spänd och tappade travet varvet från mål kändes han överlägsen och jag tror att han ska kunna klättra en bit i klasserna, sade Robert Skoglund.

Susanne Österberg svarade för ett gott dagsverke bakom inte helt lättkörde Kajsas Ture (e. Svall Ivar), vilken vann knappt men säkert från dödens på nya rekordet 1.25,8a/1640 meter. Kajsas Ture är uppfödd, ägd och tränad av Caroline Dynesius i Ludvika.
 – Hästen gör alltid bra lopp och för det mesta känns det som om det bara är galopp emot. Kajsas Ture trivs som allra bäst i dödens och han vann lätt även om segermarginalen inte blev särskilt stor, sade Susanne.

Noterat:
Bollnäsproffset Tomas Pettersson har utan tvekan en lovande unghäst i tvååriga Happy Celebration (e. Make It Happen), som vann problemfritt från ledningen på 1.19,2/2140 meter via ett avslutande 1.16-varv. Vinsten var stoets andra raka.
– Happy Celebration har varit ute i lämpliga lopp på sistone, men vunnit på fint sätt och behöver inte be om ursäkt. I dag fick hon springa i täten utan sällskap och skötte sig exemplariskt. Självklart är det svårt att sia om framtiden, men hon har i alla fall fått en bra start, sade Tomas Pettersson.

Mads H Nielsen placerade Sofia Aronsson-tränade Trilly Of Nando (e. Frullino Jet) i front efter 250 meter och från den positionen travade femåringen undan till seger i tilltalande stil på 1.16,6a/2140 meter.
– Trilly Of Nando var snabb från start och kom enkelt till ledningen. Sedan fick vi bestämma efter behag och hästen passerade över mål med spända linor. På det hela taget verkar Trilly Of Nando vara en rätt komplett häst, sade Mads H Nielsen.

Rikard N Skoglund bakom Photo (e. S.J.'s Photo) och Niclas Hammarström tillsammans med Landers Giant W.F. (e. Paul November) ordnade en prydlig tränardubbel åt John Byström. Även Nicklas Westerholm var i segertagen och tog en dubbel med egentränade duon Chip'n Joy (e. Dream Vacation) och On Track Piraya (e. Kool du Caux).
– Det är lätt att vinna lopp när hästarna är så fina som dom är. Min uppgift är helt enkelt att göra så få misstag som möjligt, sade Nicklas Westerholm.

Lira nästa gång:
Nalle Flax lade beslag på ett mersmakande andrapris efter att ha travat sista 1.100 meterna i tredjespår.

Alla vinnarna på Rommetravet:
Lopp 1. Happy Celebration (e. Make It Happen) – Tomas Pettersson (Tomas Pettersson)
Lopp 2. Chip'n Joy (e. Dream Vacation) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 3. Trilly Of  Nando (e. Frullino Jet) – Mads H Nielsen (Sofia Aronsson)
Lopp 4. Kolar Vicken (e. Snygg) – Robert Skoglund (Håkan Bohjort)
Lopp 5. Laggaprinsen (e. B.W.Modde) – Henrik Svensson (Per-Eric Hjerpe)
Lopp 6. Kajsas Ture (e. Svall Ivar) – Susanne Österberg (Caroline Dynesius)
Lopp 7. Photo (e. S.J.'s Photo) – Rikard N Skoglund (John Byström)
Lopp 8. Affe Dara (e. Classic Photo) – Jennifer L Oscarsson (Henrik Svensson)
Lopp 9. On Track Piraya (e. Kool du Caux) – Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)
Lopp 10. Landers Giant W.F. (e. Paul November) – Niclas Hammarström (John Byström)

Av MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.