Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Widell firade dubbelt

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Kaj Widell noterades för en dubbelseger i Gävle. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Catchdrivern Kaj Widell hade en fin eftermiddag i Gävle. När krutröken lagt sig hade han tagit två överlägsna spetssegrar med Tale Of Jacks respektive Twinkle Kronos.
– Hästen har bra kapacitet för klassen, sade Kaj Widell.

Publicerad:

Senast var Tale Of Jacks (e. Intoxicated) först över mål, men diskvalificerades efter målgång för en incident i sista sväng. Nu var fyraåringen på nytt ute på banan och från ledningen stod hingsten för en rejäl insats när han, trots att kilometern öppnades på 1.13,3, enkelt gick undan och vann på 1.15,0a/2140 meter. Revanschen var därmed ett faktum. Segern togs närmast före en bra avslutande Head For Home och Lingbo Eivor. Mikael Cedergren tränar vinnaren.
– Det handlar om en rätt så bra häst det här. Han har lite problem med travet och det var inte helt hundra idag heller, så det finns lite att slipa på. Det är klart att jag var lite orolig när hästen utanpå oss var så pass het, men jag hade ingen tanke på att släppa ledningen. Det var skönt att han kunde gå undan och vinna så enkelt som han gjorde, sade Kaj Widell.

Kaj Widell fick besöka vinnarcirkeln på nytt med Magnus Träff-tränade Twinkle Kronos (e. Muscle Hill). Ekipaget satt tidigt i ledningen och sedan hade inte konkurrenterna förmågan att gå i närkamp. Efter att ha öppnat första varvet på 1.15,5 stack Twinkle Kronos undan och vann med ett flertal längder till slut på segertiden 1.15,1a/2140 meter.
– Det var helt lugnt. Det krävdes inte mer än jämn 1.15-fart och det gjorde han på bra sätt. Han kan kliva iväg riktigt fort från start om man gör på åhonom. Hästen har bra kapactet för klassen. Han har haft lite problem, men verkar väldigt fin för dagen. Det gäller att han får vara fräsch nu för potential har han, sade Kaj Widell.

Ledningen hela vägen var segermelodin för Bo Björk-tränade Pazcal (e. Uptown Yankee). Lina Björk fick en fin start bakom valacken och satt per omgående i tät. Efter att ha öppnat första 500 meterna efter 1.14,1 och varvet på 1.15,4 kunde sjuåringen gå undan enkelt på 1.14,8a/1640 meter.
– Han är bäst i ledningn så jag körde för att få den positionen från start. Han var pigg hela loppet och in på upploppet hade han bra fart och gick undan på bra sätt, sade Lina Björk.

Nicklas Westerholms Knifetown Winner (e. Conway Hall) gjorde sin första start sedan slutet av november, men visade ingen ringrost. Nicklas Westerholm styrde distinkt till ledningen och sedan hade den V75-meriterade valacken inga som helst problem att avgå med segern. Efter att ha öppnat första varvet efter 1.15,4 lättade Westerholm på tömmarna under slutskedet av loppet och Knifetown Winner vann med ett flertal längder på 1.13,4a/1640 meter.
– Jag tyckte att han värmde bra och jag hade bra känsla inför loppet idag. Han har kunnat träna på som han ska under vintern och han har känts finare och finare för varje vecka. Den här har legat precis på sekunden rätt hela tiden vilket känts jättebra. Hästen har gjort det otroligt bra under karriären, men samtidigt är han lättplacerad i loppen och det är klart att jag har förväntningar på att han ska springa in en sudd i år också, sade Nicklas Westerholm.

Lira nästa gång: Showtimejackflower (lopp 5) återkom efter en tids uppehåll och stod för en rejäl avslutning. Hästen hade många meter fram runt sista sväng, men flöf fram över upploppet och blev tvåa. 

Alla vinnare på Gävletravet denna tävlingsdag:
Lopp 1: Sigill Carjan (e. Quevert) Sven-Erik Landin (Suzanne Landin)
Lopp 2: Twice Kronos (e. Raja Mirchi) Petter Lundberg (Petter Lundberg)
Lopp 3: Läckra Lennart (e. Järvsöviking) Madelene Johansson (Robert Wilhelmsson)
Lopp 4: Tale Of Jacks (e. Intoxicated) Kaj Widell (Mikael Cedergren)
Lopp 5: Pazcal (e. Uptown Yankee) Lina Björk (Bo Björk)
Lopp 6: Myllkärrs Maja (e. Järvsöviking) Pierre Nyström (Lise-Lotte Nyström)
Lopp 7: Desideria de Soze (e. Gift Kronos) Jessika Sidbäck (Malin Block)
Lopp 8: Twinkle Kronos (e. Muscle Hill) Kaj Widell (Magnus Träff)
Lopp 9: Herrera Boko (e. Conway Hall) Jorma Kontio (Katja Melkko)
Lopp 10: Knifetown Winner (e. Conway Hall) Nicklas Westerholm (Nicklas Westerholm)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.