Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Yoggi Composite överlägsen i comebacken

Foto: ALN
Yoggi Composite tog en överlägsen seger tillsammans med Jenny Brunzell. Foto: ALN

Han var borta i knappt ett år inför söndagens start. Att han var i form direkt, det visade Yoggi Composite med råge. Tillsammans med Jenny Brunzell var Jan Hellstedts travare överlägsen.

Publicerad:

Montéloppet, tillika GS75-4, lockade inte speciellt många kombatanter, men väl duktiga sådana. Yoggi Composite var med i Elitmontén på Solvalla under fjolåret, men då slutade det hela i moll då. Hästen skadades och det har tagit lång tid för hästen att återkomma till tävlingsbanan.
– Han fick reaktioner på böjsenan i båda frambenen och det har handlat om tålamod. Varken jag eller Janne trodde att hästen skulle vara så här bra, han hade ju bara fått ett par banjobb inför detta, sade ridande Jenny Brunzell efter segern.

Hästen fick fin resa i rygg under vägen och när attacken väl sattes in i sista sväng var det inget snack om var segern skulle gå. Yoggi Composite var helt överlägsen på tiden 1.12,6a/1.640 meter.
– Jag älskar den här hästen. Det var första gången jag red honom bakifrån i dag och han blev het, men i sista sväng kändes det kanonbra. Det är en riktig undantagshäst, fortsatte Brunzell.

Triumfen var sexårige Quaker Jet-sonens tolfte seger på 28 försök. Nio av dessa är tagna i monté.

Tränar- och gästkuskseger

Per Lennartsson tog två segrar på forna hemmabanan. Han inledde med att vinna med treårige talangen Young da Vici (e. Orlando Vici). Hästen avgjorde med sin styrka i de sista stegen och hyllades av sin tränare efteråt.
– Det har hela tiden känts i träningen som att han har styrkan nog, men travet har inte alltid hängt med honom. Jag är nöjd med hur han avgjorde i dag och det här kan absolut vara en häst för de lite större loppen, kommenterade Lennartsson som även avslutade Solvallas tävlingsdag med att segerdefilera bakom Roger Walmanns blåblodiga Under The Table (e. Donato Hanover u. Bourbon Eyes).

Claes Sjöström svarade för samma bedrift som Per Lennartsson, att ta en egentränad seger och segra som gästkusk. Capone Sisu (e. Judge Joe) gick barfota runt om för första gången och det blev en rejäl extraväxel. Helt ohotad vann han på 1.13,8a/1.640 meter. Nästan lika ohotad var segern med Timo Nurmos Lukas Zaz, som såg ut att trivas i ledningen.

Mycket rejäl italienare

I dagens tionde lopp blev det en riktig duell mellan Peter G Normans Raggio d'Elite och Markus B Svedbergs Carmine Am. Trots det tuffare loppet av de två under vägen, kopplade den förstnämnde greppet de sista meterna in mot mål.
– Han kom till mig i vintras och har visat bra styrka. Varken jag eller Markus vågade köra för fullt på våra hästar någon gång med tanke på att de hade aktionsbekymmer, men sista biten chansade jag och det räckte. Prestationen var helt enorm av honom, sade Peter G Norman efter Ganymede-sonens triumf på respektingivande tiden 1.13,4a/2.140 meter.

Peter G Normans Sheilah Laday (e. Text Me) avlade maiden i ett stolopp. Hästen har varit ute i Margaretas Treåringsserie och byggt upp hårdhet. Torbjörn Jansson körde till seger. Hemmakusken vann även med Dick S Janssons Pyrolator (e. Glen Kronos) efter tidig ledning.

Spets var också segermelodin för Jevgeni Ivanovs Joker Tooma (e. Olimede) och V75-härdade Jeepster (e. Home Alone). Intrycket på Daytrader U.M. (e. Yankee Glide) över upploppet i dagens inlendande löpning, var starkt. Där har Jim Oscarsson någonting intressant för framtiden. Tummen upp även till tvåan i mål, Reijo Liljendahls Exclamation Mark (e. Cantab Hall).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.