Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zourane tog fjärde raka

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jorma Kontio. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Timo Nurmos fina sto var aldrig nära sin första förlust.

Publicerad:

Zourane Kronos har gjort allt rätt sedan hon gjorde tävlingsdebut i Örebro i slutet av augusti och hon kom till hemmabanan med tre raka segrar i ryggen. Muscle Hill-dottern hade travat i ledningen alla tre gångera och så blev det också den fjärde när Kontio körde fram och övertog ledningen från Zeta Wise As och Fredrik Linder.
Väl tilläts ledaren varva på 1.17,7 med True Devotion och Kaj Widell på utsidan och när allt skulle avgöras släppte Kontio av Zourane lite lagom för att skaffa sig några längder innan mållinjen kom. Den skars på 1.15,3a/2140 meter och i vinnarcirkeln var Jorma Kontio tydlig med att hästen är något extra.
– Det är en av mina favoriter i Nurmosstallet. Hon är en jättefin travare och hon har varit bra alla fyra gångerna, sade Kontio.
Och tittar man närmare på Zourane Kronos mamma Zamia F.C. ser man att hon har lämnat bland andra Gift Kronos, Namale Kronos och inte minst helbrodern Tobin Kronos.
Dagens seger på Solvalla var värd 70 000 kronor vilket innebär att hästen nu har tjänat 195 000 på sina fyra första starter.

"Höll ihop aktionen"

Ett annat sto som imponerade var Reijo Liljendals Senza Hanover, som tillsammans med Ulf Ohlsson hamnade utvändigt om ledaren, som var slagen redan i näst sista sväng. Ingen var nära att utmana Liljendahls treåring som tog karriärens andra seger. Båda är tagna från utvändigt ledaren.
– Hon kändes riktigt bra i dag. Hon var stark och rejäl samtidigt som jag tycker hon höll ihop aktionen på ett bra sätt. Det var positivt, sade körande Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.
Klockan stannade på 1.14,9a/2140 meter.
Utvändigt ledaren blev det också för Björn Goop och hans Twigs Ceasar. Det spelade ingen roll och sexåringen tog andra raka efter ett uppehåll. 

Dagens vinnare på Solvalla
Lopp 1: R.K.Rapida (e. Quite Easy U.S.) – Tomas Pettersson (Jenni H Åsberg)
Lopp 2: Senza Hanover (e. Explosive Matter) – Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)
Lopp 3: Perfect King (e. So Perfect) – Oskar J Andersson (Jasmine Ising)
Lopp 4: Zourane Kronos (e. Muscle Hill) – Jorma Kontio (Timo Nurmos)
Lopp 5: I.T.Inventor (e. Super Photo Kosmos) – Elias Strandberg (Johanna K Karlsson)
Lopp 6: Twigs Ceasar (e. Muscle Mass) – Björn Goop
Lopp 7: Cyborg (e. Select Yankee) – Jim Oscarsson
Lopp 8: Firecracker (e. Explosive Matter) – Per Lennartsson
Lopp 9: Untilwemeetagain (e. Zola Boko) – Richard Hjellström (Ulrika Wällstedt)
Lopp 10: Kavata Käll (e. Ken Warkentin) – Peter G Norman

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.