Sveriges ledande travtidning
ANNONS

300.000 kronor till Rosa Bandet

Foto: MARIA HOLMÉN
Erik Adielsson stöttade Rosa Bandet-kampanjen under oktober månad och fick med sig många inom travsporten.. Foto: MARIA HOLMÉN

50.100 kronor - det blev priset för den rosa dress Erik Adielsson auktionerade ut till förmån för Rosa Bandet. Köpare var Alf Svedulf. Dessutom såldes Eriks rosa hjälm för 28.300 kronor till Readly Express ägare.

Publicerad:

Det innebar också att Adielssons insamling klev över 300.000 kronor, vilket kommer att växa ytterligare. Tio kronor för varje sålt lösnummer av Travronden i fredags går till insamlingen - en summa som ännu inte är fastställd. Och det kan bli mer.

- Jag hade tänkt sälja den rosa dressen en gång till och låta även de pengarna gå till cancerforskningen! För mig var det här ett sätt att skänka och jag har ingen direkt användning för dressen, säger Alf Svedulf, storhästägare och uppfödare som väntar på att nyförvärvet från USA, Habitat (e. Conway Hall), en treåring med 15 segrar på 29 starter och över miljonen dollar intjänat.

Svedulf höll koll på budgivningen sista dagen.
- Visst hade jag koll, det var ju för en god sak. Men dressen är till salu om någon är intresserad och varje krona de bjuder på den kommer att oavkortat gå till cancerforskning, avslutar Svedulf.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.