Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Aldrig känts bättre"

Foto: ALN
Foto: ALN

Oscar Berglund gör resan till Bollnäs med en häst ikväll. Vi kollade läget med honom under eftermiddagen.

Publicerad:

Fitzcarraldo var ute i ett V75-lopp som vanns av Survival Kit i senaste starten. Ikväll dyker han upp i V64-5 tillsammans med Rikard N Skoglund. 

– Det var fel förutsättningar senast och sedan blev loppet kört i alldeles för dåligt tempo och han kunde inte ta något till slut. Han gick anständigt och det är inte hans likör att speeda till slut. Kusken var även nöjd med hur han kändes. 

 

Är formen på gång med två lopp i kroppen?
– Han känns faktiskt jättefin och har aldrig känts bättre sedan jag fick honom, så det känns absolut som att formen sitter där.

 

Läget är bra ikväll, vad blir det för taktik?
– Både läge och distans passar fint och kusken är också i form. Det är några bra där bakom och jag hoppas kunna hålla dem bakom oss. Min häst är snabb ut, men det ska Nicklas häst också vara har jag läst, så det kanske blir svårt att svara den. Det hade varit kul att se honom i ledningen för jag tycker han tycker går bra där, men han borde få ett bra lopp hur som helst. 

 

Han är inte speciellt mycket streckad just nu. För lite kanske?
– En rolig outsider kan han vara i alla fall, helt klart. Det kan bli helstängt huvudlag till skillnad mot senast då det var norskt huvudlag. Han blir mer peppad av det och inte lika trög som han kan vara ibland, säger Oscar Berglund. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.