Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anderssons ersättare klar

Foto: ANNA PERSSON
"Erik är bäst i Sverige på att producera sport-tv", säger Hasse Skarplöth Foto: ANNA PERSSON

I början av april fick Niclas Andersson lämna vd-posten på Kanal 75 - idag prestenterades en ny person på den tjänsten.

Publicerad:

I ett pressmeddelande skriver ATG att Erik Westberg, 37 år, blir ny vd för ATGs mediebolag Kanal 75.

- Erik är bäst i Sverige på att producera sport-tv, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Westberg kommer från Viasat där han de två senaste åren varit sportchef. På Viasat har han även varit redaktionschef och meritlistan finns bland annat OS-sändningarna från Sotji på Viasats kanaler.

– I ATGs manifest, som fastslogs under hösten 2013, lovar vi kunderna att leverera ”Sveriges mest engagerande spelupplevelser och mötesplats för spel”. Om vi ska lyckas med det måste vi också leverera Sveriges bästa sport-tv. Jag är därför väldigt glad att vi rekryterat Erik till vd-posten på Kanal 75. Erik har, inte minst tack vare framgångarna med OS tidigare i år, visat att han är rätt person att ta sig an våra högt ställda tv-mål, säger Hasse Skarplöth.

Erik Westberg tillträder som vd för Kanal 75 efter sommaren och kommer att ingå i spelbolagets ledningsgrupp.

– Jag hade egentligen inga planer på att sluta på Viasat. Men när jag fick ATGs framtidsplaner presenterat för mig ville jag vara med på den resan. Trav- och galoppsport har i kombination med spelet alla förutsättningar för att bli en fantastiskt bra TV-produkt och det känns därför helt rätt för mig att anta den utmaning som det innebär att leda det arbetet, säger Erik Westberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.