Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Är du Sveriges bästa stallchef?

Foto: null
Guldstallet arrangeras av TR Media och drivs av Expressen.

Guldstallet är tillbaka. Efter några års frånvaro gör det populära webbspelet där du kan bli Sveriges bästa stallchef comeback på tävlingsarenan.

Publicerad:

Det har hunnit gå några år sedan den senaste tävlingsomgången avgjordes, men den 2 september i år har du chansen att göra upp med dina vänner om titeln Årets stallchef.
Guldstallet är ett fantasy manager-spel där du skapar fiktiva stall med några av Sveriges största travstjärnor – och sedan utmanar Travsverige.
En av dem som kommer att delta i årets event, som drivs av Expressen och arrangeras av TR Media, är Matteus Lillieborg, reporter på TV4. Hans förslag till strategi lyder som följer:
– Det går ju inte att köpa de dyraste hästarna i varje kategori, så man får försöka ta någon som man tror på. En häst som kan leverera i den klass den är just nu. Jag tror inte på att bara ta bästa hästarna för de kanske inte ens startar. 
En annan av veteranerna, som dock inte får medverka i år eftersom han är anställd på Svensk Travsport (ST), är den tidigare Travronden-medarbetaren Andreas Alm – som vann Guldstallet 2004.
– Jag tror att det gäller att hitta nyckelloppen. I år är ju därför Derbyt och Kriteriet väldigt viktiga. Att hitta vinnaren i något av de loppen kommer att vara nyckeln, säger Alm.

Verkliga prestationer avgör
Varje häst, kusk och tränare har ett pris baserat på tidigare och förväntade prestationer och kan förändras beroende på hur de presterar under tävlingsperioden.
Priset kan alltså gå upp och ned. Totalt förfogar varje deltagare över fyra miljoner kronor och för dem ska det köpas fem hästar, en kusk och en tränare till ditt stall.
Enda kravet är att du behöver plocka minst en ur varje kategori som är Elit, V75, fyraåringar, treåringar, kallblod, kusk och tränare.
Tävlingen baseras på verkliga händelser, alltså hur dina utvalda hästar presterar under höstens tävlingar, men det går också att göra skiften i stallet.
– Det gäller att vara vaken på byten, säger Matteus Lillieborg.

"Satsar på årgångsloppen"
Den första delen är Derby-etappen och går 2–29 september, den andra är Kriterie-etappen och går 30 september–29 oktober och den tredje är Breeders Crown-etappen som går 30 oktober–25 november. 
Som tävlande ska du samla så många poäng som möjligt under tre etapper. Slutvinnare blir den som samlar in mest poäng under tävlingsperioden. 
Stefan Hultman säger, enligt Expressen:
– Jag satsar på årgångsloppen. Mattias Djuse för 100 000 kronor tycker jag var ett fynd. Även Svante Båth har med många hästar som har vinstchans.
Förstapriset i Guldstallet är på 100 000 kronor samt en levande fölavgift från Menhammar (i någon av hingstarna Orrechietti eller One Too Many), Prova-på-paket på valfri travskola samt en personlig inbjudan till Hästgalan 2018 och ett årsabonnemang på ATG Live Premium.
Tävlingsregler, priser och mer information finns på Guldstallet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.