Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Assar Engblom 80 år

Foto: Maria Holmén/Travronden
Assar Engblom. Foto: Maria Holmén/Travronden

En av travets verkliga trotjänare och som fortsatt brinner för den sport han ägnat sin mesta lediga tid åt fyller 80 år idag. Assar Engblom, tidigare ordförande i STC och UET, är fortfarande aktuell i travets värld även om han sedan länge lämnat "maktens boningar".

Publicerad:

Numera kan han glädja sig åt sitt toppsto Timbal på tävlingsbanan. Ifjol vann Timbal flest lopp av alla i landet och årets säsong har börjat i samma fina stil. Andra hästar som förknippas med Assar är segermaskinen Joe Spin och Elitstoet Bourbon Eyes.

Assar Engblom tillhör den ”gamla stammen” travare – alltså den typ av ledare i travsporten som trivdes att gå på trav och dessutom var djupt involverade i sportens alla olika delar. Idag är det tyvärr en alltmer sällsynt vara...

Assar Engblom var ordförande i Svenska Travsportens Centralförbund 1990-1998, under två år var han också ordförande i UET och 2005 lämnade han över ordförandeklubban på sin hemmabana Bergsåker efter innehaft posten sedan 1983.

Hela Assar Engbloms familj har varit starkt förknippad med travsporten och hans far Axel var en av pionjärerna när Bergsåker öppnade 1932.

När dåvarande STC började registrera tävlingsdresser fick Assars far Axel nummer ett. Färgen var beige med blått axelskärp.
Vännerna på Travronden gratulerar på 80-årsdagen och hoppas att Assar  även fortsättningsvis får njuta och följa Timbals framfart på landets travbanor i många år.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.