Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Banrekord av Support Justice

Foto: JEANNIE KARLSSON
Support Justice. Foto: JEANNIE KARLSSON

Support Justice gjorde idag första starten efter segern i Åby Stora Pris och i lite enklare omgivning på Bjerke var hästen helt överlägsen.

Publicerad:

Support Justice (e. Kadabra) startade i Karsten Buers hederslopp och sexåringen gynnades av stenhård körning i början. Två konkurrenter tävlade om spets, vilket innebar att första 500 meterna travades i 1.06-fart och första varvet passerades i underkant av 1.10. Efter ett varv attackerade Geir Vegard Gundersen och 900 kvar satt hästen i ledningen. Han fick direkt ett par längder och Support Justice var helt överlägsen på 1.10,8/2.100 meter, vilket är nytt banrekord.
- När det gick så fort första varvet valde jag att köra lite. Det var irriterande att det var motvind på bortre långsidan, annars hade hästen sprungit ännu snabbare. Support Justice är fantastisk och det är en upplevelse att sitta bakom honom, sade Gundersen.
Förstapriset i Karsten Buers hederslopp uppgick till 100.000 norska kronor.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.