Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh måste riva hagar

Foto: ANNA PERSSON
Vy över Robert Berghs nya gård som han kallar Berghcamp. Foto: ANNA PERSSON

Robert Bergh hade fått okej från Marks kommun att bygga hagar, men beslutet överklagades av Naturskyddsföreningen och nu tvingas Åbytränaren riva hagar, detta rapporterar P4 Sjuhärad.

Publicerad:

Ifjol flyttade Robert Bergh från Bergsåker till Åby och det sista flyttlasset till den nya gården i Hajom i Marks kommun gick i mitten av november. Just hagarna kring den nya gården har varit en segdragen historia på grund av att de låg för nära strandskyddet, men Robert Bergh och Marks kommun hittade en lösning förra sommaren.

- Nu har vi en lösning. Vi har nått dit jag ville. Man har hittat en lösning som alla parter är nöjda med, sade Pontus Johansson (C) ordförande i plan- och byggnadsnämnden till Markbladet förra sommaren.

Sveriges Radio skriver idag att Naturskyddsföreningen överklagade beslutet och Länsstyrelsen går på deras linje - att hästarna påverkar övrigt växt och djurliv på ett sätt som strider mot strandskyddet och försämrar också möjligheten för folk att röra sig i området. Därmed måste hagarna som finns på plats rivas.

- Det finns skrivet i miljöbalken vad som utgör ett angeläget allmänt intresse.  Vi ser inte att den här travverksamheten gör det, säger Martin Goblirsch på Länsstyrelsen i Västra Götaland till P4 Sjuhärad.

Åbytränaren kan överklaga beslutet till Mark och Miljödomstolen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.