Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergsåker redo – 17 terminaler på plats

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Bergsåker i vinterskrud står som värd för årets första stora travdag, där det bjuds på lite annorlunda utmaningar. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Bergsåkerstravet är redo för årets första V75-dag, som bjuder på nya utmaningar som arrangör.
– Vi känner oss trygga med 17 spelterminaler och support på plats från ATG, säger travbanechefen Jens Berglund.

Publicerad:

Bara att arrangera en V75-dag är extra utmanande och väldigt viktigt för en travbana. Från och med 1 januari 2019 krävs nu dessutom både registrering och legitimering före ett lagt spel – även ute på travbanorna.
– Man kan säga att vi spelmässigt numera fungerar precis som ett spelombud i butik. Vi har förberett oss tillsammans med ATG inför den här stora tävlingsdagen och haft träffar om ombudsterminalerna. Här på Bergsåker har det sedan länge funnits sju terminaler av den nya modellen och det tillkommer ytterligare tio mobila enheter vid större tävlingsdagar, som den nu på lördag. Av dessa kommer elva att placeras i totohallen, tre i Restaurang Nahar och tre i anslutning till Zoogin. Målsättningen är att ha många terminaler på samma ställe för att kunderna lättare ska kunna välja rätt kö och minska risken för köbildning, förklarar Jens Berglund.

Hjälpen från ATG då?
– Redan under V75-dagen i december hade vi egna värdar som skulle bistå spelare som hade problem med det nya spelsättet. Men den dagen upplevde vi faktiskt inte några som helst bekymmer. Nu är det dock både registrering och legitimering som gäller och ATG kommer att finnas på plats med egen personal för att hjälpa till. Det känns bra med den lösningen, även om jag inte tror att det kommer att tillstöta allt för stora problem. Risken är att det blir en del köer och då kan alltid någon bli irriterad. Så det är viktigt att göra sina spel i tid, vilket vi också kommer att påminna om i högtalaren.

För 20-25 år sedan fanns på Bergsåker runt 60 spelkassor. Under V75-dagar har det de senaste åren rört sig om 20-talet, vilket nu alltså är nere på 17 av den nya modellen.
– Under lunchtävlingar är det bara fyra kassor öppna. När det så småningom blir dags för nästa Sundsvall Open Trot-helg kommer vi kunna komplettera med ytterligare spelmöjligheter i vagnmiljö, utomhus. En fördel för kunderna är att det från och med nu går att spela med både kort och kontanter i samtliga spelkassor. Tidigare har man ju tvingats till en speciell växelkassa, fortsätter Jens Berglund.

Den sistnämnde har också sett till att ge den personal som tidigare inte arbetat med de nya spelterminalerna utbildning.
– Vi vill också kunna lämna ifrån oss våra erfarenheter från den kommande lördagen till andra banor, som ställs för liknande utmaningar framöver. Det känns viktigt och är något som vi pratat om på travbanechefsträffarna.

Är det några andra ändringar att tänka på för er del?
– Det är väl annonsering i programmet. Vi på Bergsåker får inte marknadsföra våra tävlingar som V75, men däremot är det inget som hindrar att vi säljer annonser till ATG som i sin tur går ut med budskapet. Några andra spelbolag har inte visat något intresse för att annonsera ännu så länge. Vi själva fokuserar på det sportsliga genom att lyfta fram Svenska Travligan (STL).

Därmed är det bara att ladda upp inför årets första lite större travdag på svensk mark! Vem vinner av Lionel och Zenit Brick? Eller kan Nimbus C.D ställa till något direkt?

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.