Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bra chans från ledningen

Foto: HANOLD/ALN
Admir Zukanovic tror på bra chans med sin Calypso Am idag på lunchtravet. Foto: HANOLD/ALN

Idag är det V4 från Åby och dagens största favorit kommer från Danmark. Hemmatränaren Admir Zukanovic har dock ett spännande motbud.

Publicerad:

I V4-2 har Admir Zukanovic hästen Calypso Am till start. Näst senast var han ute i ett uttagningslopp till Konung Gustaf V:s Pokal och senast svarade hästen för en bra upphämtning bakom vinnande Polycrates Face efter en inledande startgalopp.

-Det här är en bra häst som möter enklare motstånd än tidigare. Han är startsnabb och har ett perfekt utgångsläge. Jag säger åt kusken att ladda och köra för ledningen. Han är lite opolerad och har galopperat lite på grund av orutin samt att vi har mixtrat lite med balansen, men det känns som vi hittat rätt nu. Statistiken är lite missvisande. Jag är inte orolig för att han ska galoppera och tror det är spets och slut idag, säger Admir Zukanovic.

Stallet har också två hästar till start utanför V4-spelet. Båda hästarna gör debut och har lottats till fina utgångslägen.

Mr Goodwin kommer allt mer. Han är lite nervös och stissig av sig, men har utvecklats mycket på kort tid. Hästen kan nog inte utnyttja spåret till någon snabbstart, men han får en fin invändig resa och det borde räcka till en bra placering, säger Admir Zukanovic.

Flirt Fortuna är en ganska fin häst som jag håller rätt så högt. Jag tror det finns en hel del utveckling i honom. Skulle han komma till ledningen springer han säkert en 16-tid och jag hoppas det ska räcka långt, säger Admir Zukanovic.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.