Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyhäst struken

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Imorgon skulle Finnskog Nåja ha startat i uttagningsloppet till Derbystoet. Nu är det fyraåriga stoet struken ur loppet - anledningen är att hon aldrig var anmäld till det svenska Derbyt.

Publicerad:

Fredrik Fransson köpte nyligen in Finnskog Nåja till sitt stall från Norge. I söndags tog han in hästen på träningslistan och i måndags anmälde han hästen till uttagningsloppen till Derbystoet i hopp om att insatserna till loppet skulle vara betalda.
– Jag hittade ingen lista på vilka hästar som kvarstod i loppet så jag anmälde henne i tro att hon skulle vara startberättigad. Därför var jag glad när startlistan kom och hon var med i uttagningsloppen, säger Fredrik Fransson.
– Tyvärr visade sig nu att hon inte var startberättigad i loppet. Och det ska sägas att det inte är några hard feelings med den gamla ägaren för vi har inte ens pratat om det här loppet utan jag hoppades att hon skulle vara startberättigad helt enkelt. Däremot tycker jag det var konstigt att hon kunde komma med i loppet eftersom inte insatserna till Derbystoet var betalda, säger Fransson.
Finnskog Nåja skulle ha startat i lopp fem på Östersund imorgon, men får alltså stanna hemma denna gång och vänta med att debutera i sin nya regi.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.