Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finalfältet klart

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Örjan Kihlström styrde Rhyme Broline till vinst. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Gareth Boko imponerade på Solvalla ikväll och Per Lennartsson tvååring ser ut att bli favorit i Uppfödningslöpningen 2015.

Publicerad:
Igår kördes ett försök på Jägersro och ikväll avgjordes två uttagningslopp på Solvalla. Svante Båth grejade en stalldubbel i det första loppet där Celebrity Secret-dottern Rhyme Brolinee spurtvann i händerna på Örjan Kihlström.
 
I det andra uttagningsloppet svarade Gareth Boko (e. Make It Happen) för en stark insats för sin tränare Per Lennartsson. Tvååringen är ingen blixt bakom bilen, men Sundbyholmtränaren var offensiv och placerade hästen i ledningen in på slutrundan. Från den positionen eldade Gareth Boko undan till lätt vinst på 1.14,0/1.640 meter.
 
- Han har lite extraväxlar som en vanlig häst inte har. Han är fantastisk fin och har mycket bra driv, sade Lennartsson.
 
Rhyme Broline noterade 1.14,5 och förstapriset i kvalen uppgick till 50.000 kronor. Finalen körs på Jägersro lördag den 28 november och spårlottningen sker i morgon.
 
Uppfödningslöpningen
1.640 meter autostart
Förstapris: 700.000 kronor
Häst - Tränare - premiechansningen
Racing Mange - Joakim Lövgren - ja
Robinia Face - Lutfi Kolgjini - ja
Absolut Gehör - Peter Jensen - nej
Borups Puma - Tomas Malmqvist - ja
Rhyme Broline - Svante Båth - ja
Chocolate Gold - Svante Båth - ja
Inga In Heaven - Fredrik Wallin - ja
Peak A Boo - Elin Gustavsson - ja
Gareth Boko - Per Lennartsson - ja
Undine - Catarina Lundström - ja
Unau - Lutfi Kolgjini - ja
Jaanus Tooma - Jan Nordin - ja
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.