Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Första segern i ny regi

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Marciano. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Toppstammade Marciano vann på bra sätt och visade att han har en del att hämta i ny regi.
– Jag letade efter en bra häst och fastnade för snabbheten hos Marciano, sade Bert Pettersson.

Publicerad:

Femårige Marciano hade dryga halvmiljonen på sig i prispengar efter fjolårssäsongen där han vann bland annat två V75-lopp under hösten i Lutfi Kolgjinis regi.  I december i fjol köptes hästen av Bert Pettersson och Muscle Hill-sonen hade tränat bra inför årsdebuten på Bergsåker i mars.
– Jag letade en bra häst och fastnade för snabbheten hos Marciano. Allting klaffar egentligen på hästen och det går nästan inte att få bättre stam. Vi gick igenom honom när han kom och första gången var det lite grann, men andra och tredje gången vi gick igenom honom var det utan anmärkning. Innan starten på Bergsåker hade Ove A Lindqvist kört hästen i tre banjobb och vi hade också kört några banjobb med honom och Marciano hade varit outstanding. Jag körde Premier Kronos och Ove A Marciano och när jag gick ut 300 kvar gick det fort, men Ove A Lindqvist svarade; ”Du får köra hela dagen, men du kommer inte förbi”, berättade Bert Pettersson.   

På Bergsåker blev det galopp i första sväng och hästen blev diskvalificerad och fick kvala i Boden.  
– Det blev fel på Bergsåker. Han var bra i första värmningen och i andra värmningen med Ove A Lindqvist, men banan frös till och i loppet var han för lätt fram och hade för mycket brodd i bakskorna. Han blev diskvalificerad och hade inte tillräckligt med tider i formraden och vi fick kvala honom i Boden där han var mycket fin, sade Bert Pettersson.  

Marciano fick ett lopp i andrapar utvändigt och attackerade in på sista långsidan och kom fram utvändigt ledaren Roger America dryga halvvarvet före mål.
– Det kändes bra när han fick andrapar utvändigt och jag hade sagt till Ove A att hästen skulle få ett snällt lopp. Ove A tog upp när han kom utvändigt om Roger America och det räcker med att vinna loppet. Marciano vann på 1.13 i fjol över medeldistans med voltstart och det är en bra häst. Nu blir det V75 på Umåker och han har startpoäng för att komma med, sade Bert Pettersson.  

Ove A Lindqvist körde Marciano på Bergsåker och vid till hästens sjunde seger i karriären i Boden.
– Jag hade kört ett par jobb på isbana med honom före Bergsåker och han hade gått 1.16/1600 m. Jag gjorde en tabbe på Bergsåker då han fick aluminiumskor fram och blev rullig och det var mitt fel. När vi kom fram utvändigt om Roger America var det klart. Marciano svarade på häst utvändigt och det var ganska mycket krafter kvar. Han var inte trött idag, sade Ove A Lindqvist.

Alla vinnare denna tävlingsdag:

Lopp 1. Stålville (e. Lome Elden)  – Mats Gällerstedt – Mats Gällerstedt   
Lopp 2. Park’s Gun (e. S.J.s Photo) – Mauri Jaara  – Raimo Hyvärinen
Lopp 3. Happy Hayley (e. Super Arnie) – Jens Eriksson – Christine Axelsson
Lopp 4. Marciano (e. Muscle Hill) – Ove A Lindqvist – Gabriella Laestander
Lopp 5. Global Racecourse (e. Conway Hall) – Roger Nilsson – Roger Nilsson
Lopp 6. Fjeldstad Goggen (e. Pål Even)  – Jens Eriksson – Maria Niemelä
Lopp 7. Global Ultimate (e. Yankee Glide) – Ove A Lindqvist – Jesper R Nilsson
Lopp 8. Seachocolate (e. Choco Chip Hanover)  – Micael Melander – Minna Vihriälä

Noterat:
Ove A Lindqvist vann med Marciano och Global Ultimate som fick ett fint lopp i draget fram till sista sväng och spurtade till säker seger. Jens Eriksson blev dagens andra dubbelvinnare efter segrar med Happy Hayley och Fjeldstad Goggen. Happy Hayley hade varit borta sedan december, men var väl förberedd och spurtade fint till seger.
– Jag körde invändigt från början med Happy Hayley och det löste sig bra, sade Jens Eriksson.    

Fjeldstad Goggen gjorde det bra utvändigt ledaren Kleppe Manden och avgjorde sista biten.
– Från stallet ville man att jag skulle köra till ledningen och släppa, men jag fick svar om ledningen och det var bara att placera sig utvändigt ledaren. Jag tog propparna in på upploppet och det var en fin travare, sade Jens Eriksson.

Lira nästa gång: Pocket Rocket höll bra i spets.

– Torbjörn Sundberg 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.