Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Häktad man frisläppt – men utredning fortsätter

Foto: Montage: Patrik Nord
Foto: Montage: Patrik Nord

Den man med starka travkopplingar som den 17 maj häktades på sannolika skäl för grov kvinnofridskränkning har försatts på fri fot.
Misstankarna om grov kvinnofridskränkning kvarstår inte längre.
Däremot finns andra misstankar mot mannen.

Publicerad:

I ett pressmeddelande under onsdagsförmiddagen berättar åklagarmyndigheten att man hävt häktningen av den man som i förra veckan blev frihetsberövad med särskilda restriktioner.

– Ett antal förhör har genomförts och bevisläget är sådant att mannen inte ska vara fortsatt häktad. Misstanken om grov kvinnofridskränkning kommer att läggas ned. Utredningen fortsätter med andra misstankar, säger kammaråklagare Marina Chirakova i ett pressmeddelande.

För Travronden utvecklar Marina Chirakova:
– Själva misstanken om grov kvinnofridskränkning lägga ned, däremot kvarstår vissa misstankar. Sådant som konstruerade formen för att personen var misstänkt för grov kvinnofridskränkning.
Vilken rubricering är det på de misstankarna som kvarstår?
– Det vill jag inte gå in på.

Inte längre prioriterat mål

Mannen kommer inte att häktas på i det här ärendet.
– Nej, inte på resterande misstankar.
När kommer du med nya besked om utredningen?
– Väldigt svårt att säga, det beror på polisens resurser. Nu är inte ärendet prioriterat längre av det skälet att det inte finns någon person frihetsberövad.
Vad händer framöver?
– Det kvarstår några förhör men med vilka eller vilken person de ska hållas vill jag inte kommentera.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.