Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Monster Monsun är favorit i V5-inledningen. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

... Fredrik Fransson, 36, som nästan har hela stallet ute idag när det körs breddtrav på Bollnästravet. Hela sex av hans sju hästar startar.

Publicerad:

Hur började din travkarriär?

– Jag är uppfödd med hästar och hela  familjen har hållt på länge. Jag tog ut egen tränarlicens för cirka fyra till fem år sedan och har haft körlicens i tre-fyra år. Jag tycker detta är fantastiskt roligt att hålla på med vid sidan av mitt jobb som journalist och fotograf. Jag ger ut några månadsmagasin och jobbar åt uppdragsgivare med, säger Fredrik Fransson.

 

Bollnäsamatören har sju hästar på träningslistan.

– En kompis som heter Lukas Svedin hjälper mig mycket med allt. Vi har tjugo stycken delägare från Ystad i söder till Ljusdal i norr. Vi ger ut nyhetsbrev och skickar filmer bland annat. Det är mycket uppskattat  ibland ses vi allihopa och har trevligt ihop. När vi startar hästarna är det alltid mycket folk på plats. Idag ska det bli spännande att ha så många till start på Bollnäs. Vi hoppas det kan bli någon seger.

 

Han har hela sex starthästar idag.

– I lopp 1 startar Moas Jerva Li. Hon har fått springspår på tillägg och är lite bättre än resultatraden, men får hästen pengar så är vi nöjda.

 

Monster Monsun (lopp 3) är favorit i V5-inledningen.

– Nästa häst ut är Monster Monsun som startade i V75 senast. Här har han fått bra läge, det blir barfota igen och hästen borde räknas med chans, säger Fransson och fortsätter:

 

– I lopp fem startar vi två hästar där Lukas kör Soffi Nock. Hon blev påkörd senast och hjulet gick sönder. Med tanke på det gick hästen bra. Hon får smyga med och vi hoppas på en platschans. I samma lopp kör jag Jill Brodda som håller rätt så bra form. Jag tänkte köra henne barfota idag och det ska vara lite plus. Vi siktar på ått dyka upp på en plats med henne också.

 

– Vi startar även ett nyförvärv i lopp 9. Det är ett kallblod som heter Stumne Stjerna och kommer från Norge. Hon är nog den snyggaste häst jag sett. Jag körde ett banjobb med henne och då kändes hon fin. Det verkar som att hästen har bra speed. Det blir spännande att se vad hon kan och med vettig resa så kan hon vara en outsider, säger avslutar Fredrik Fransson.

 

- PATRIK SJÖBERG

FAKTA

Bollnästravet

Bollnästravet
Box 1096
821 12 Bollnäs
Tel: 0278-272 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,9 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 207 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.