Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Eje och hans Koonunga Hill. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

...Kalmaramatören Eje Elleskog, 69 år, som igår vann sitt första lopp på mycket, mycket, mycket länge bakom Koonunga Hill i Kalmar.

Publicerad:

– Jag har fått alla möjliga placeringar, men det här var faktiskt min första seger sedan jag började med trav – för 45 år sedan. 
Oj, det var på tiden med andra ord.
– Ja, men Koonunga Hill är en kanonhäst och den här segern var inte särskilt oväntad för mig. Han har väldigt fin inställning och jag kunde nästan stannat och tagit en kopp kaffe mitt och ändå vunnit...
Berätta nu, vem är Eje Elleskog?
– Jag är från Hammarö utanför Karlstad från början, men började med trav hos K G Holgersson på Solvalla som 18-åring. Sedan dess har jag jobbat med konvalescenter och även drivit ridskola. För 20 år sedan flyttade jag ner till Kalmartrakten och nu bor jag i Halltorp, lite söder om Kalmar, och jobbar till vardags som hovslagare i trakten. Jag har två travare och dem kör jag på kvällarna.
Hur firade du segern?
– Det blev inget speciellt, men det var många som ringde och grattade. De hade svårt att tro på mig när jag sa att det var första vinsten. Jag har haft långt över 100 hästar i karriären och har ett par tränarsegrar när andra kuskar har kört, men själv har kört sporadiskt och totalt har jag nog bara någonstans mellan 150-200 lopp på nacken. Det har inte varit så viktigt med att vara först för min del. 
Hur kom du över Koonunga Hill?
– Anders Göstasson fick aldrig till honom i sin regi, jag tror att han blev för stressad under tävling, och jag prutade ner priset till 5.000 kronor. Hos mig har han varit hur klok och foglig som helst och när jag sitter upp bakom honom förstår jag att jag inte haft särskilt bra hästar genom åren. Det här är faktiskt en häst som kan vara något för V75. 
Så när tar ni andra raka ettan ihop?
– Det kan säkert bli seger, men inte med mig i sulkyn. Jag och Kalmartravets Thomas Jonsson är goda vänner och jag tror att han får köra hästen i nästa start.
Lycka till!
– Tack så mycket!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.