Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Svante och Satisfied la Marc. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

...Svante Ericsson, som idag kör sina första träningspass på Julmyra gård och som inom kort byter från Eskilstuna till Solvalla.

Publicerad:

...Svante Ericsson, som idag kör sina första träningspass på Julmyra gård och som inom kort byter från Eskilstuna till Solvalla.
– Nu får Reijo och Röcklinger akta sig!, säger 22-åringen och garvar. 
Du har alltså flyttat från Markus B Svedbergs gård i Strängnäs till Julmyra?
– Det stämmer. Jag och Markus är bra polare och har camperat ihop i 3,5 år, men han vill utöka och det vill jag också så det blev platsbrist. Julmyra är verkligen outstanding när det gäller träningsmöjligheter och träningsbanorna är alltid harvade och klara när man vill köra. Om någon vecka har jag nio hästar, men jag har plats för 15 hästar totalt.
Vad säger du om fjolåret och vad har du för målsättning i år?
– Bortsett från Al's Winnermedes finalseger i Norrlands 3-åringselit var det mesta nattsvart. Körde in nästan 600 000 kronor trots att stallets stjärnor var sjuka. Al's Winnermede och Satisfied la Marc hoppas jag på i år och siktar på att köra in över en miljon kronor. Den först nämnde gör debut i april, säger han.
Och snart blir du Solvallatränare.
– Yes, så blir det, men det gör inte mig något. Jag är stockholmare i grund och botten.  

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.