Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Häst dog på Bergsåker

Foto: Foto: Ola Westerberg/ALN
Foaje vid en seger på Skelleftetravet förra året. Foto: Foto: Ola Westerberg/ALN

Under Bergsåkers lunchtävlingar inträffade en tragisk incident. Sjuårige valacken Foaje segnade ihop i sitt lopp och dog på banan. 
– Det rör sig antagligen om en inre blödning eller något invärtes som brustit, säger Lennart Carlsén, sportansvarig på Bergsåker. 

Publicerad:

Foaje med Ove A Lindqvist i sulkyn, låg mitt i fältet i lopp tre när han blev oregerlig och segnade ner på banan. Banveterinär och ansvariga var snabbt på plats, men hästens liv gick inte att rädda. 
– Kusken kände tidigt att något var fel och hästen segnade ihop efter första sväng. Jag var framme tidigt på platsen och hästen låg bara ned och ville inte resa sig upp. När vi tog av honom utrustningen började hästen blöda ur näsborrarna och han dog kort senare. Det är verkligen tragiskt, säger Lennart Carlsén. 

Hästen kommer att skickas till obduktion där dödsorsaken kommer att konstateras. Ove A Lindqvist klarade sig helskinnad vid olyckan och inga andra ekipage var inblandade. 

Foaje är uppfödd av Umåker-amatören Thule Jonsson som tränat Adams Hall-sonen under hela karriären. Sjuåringen gjorde 48 starter, vann fyra lopp och tjänade 280.900 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.