Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Hoppas att vi får in mycket pengar”

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Kenneth Haugstad med Roger Walmann i mustach inför Mustachkampen. Foto: Lars Jakobsson/Kanal75

Roger Walmann är hög­aktuell inför helgens Breeders Crown-finaler i Eskilstuna. Dessutom har han tackat ja till att bli en av ambassadörerna i Svensk Travsports satsning på ­Mustaschkampen.

Publicerad:

Svensk Travsport är för tredje året i följd med som huvudsamarbetspartner till Mustaschkampen. 

Specialdesignad dress

En av travets ambassadörer i år är Solvallatränaren Roger Walmann. Tillsammans med sin förste­man Kenneth Haugstad kommer han att bära en designad dress och hjälm under november månad.

– När jag fick frågan så var det helt naturligt för mig att ställa upp. Självklart hoppas jag att vi får in mycket pengar och jag brukar också försöka skänka en slant själv och kommer även att uppmana andra tränare och kuskar att göra detsamma. Förr eller senare blir alla äldre och kommer då ha stor nytta om forskningen redan nu får in så mycket pengar som möjligt, säger Roger Walmann.

Hur stort fokus ligger på sin egen hälsa inom travet upplever du?
– Nej, det pratas inte så mycket om det generellt. Travet är lite macho på det sättet och det är ingen som har dålig hälsa. Det som drabbar aktiva mest är press ­utifrån och att man kan bli utarbetad och gå in i väggen.

Har du varit nära att göra det?
– Nej, det kan jag inte påstå. Men självklart är det så att man i vissa perioder kan känna sig trött och sliten. Samtidigt blir jag glad av att gå till jobbet och det fungerar lite som terapi för mig att få köra de här fina hästarna. Jag tror det är värre att inte ha något att göra, säger Roger Walmann.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.