Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Inne på rätt väg"

Har nu bevistat tre onsdagar med V-86 Express på min vanliga plats, bord 609 Kongressen Solvalla. Två av dessa tre onsdagar har jag haft med mig ”nybörjare” inom travet. Var inte avsikten med det nya upplägget att vi skulle "hinna hem till" Champions League?

Publicerad:

Så hette det när man introducerade det nya upplägget! Hur kommer sig då att trots att Solvalla kör tre lopp mindre  än innan V-86 Express så är jag inte hemma tidigare?

Om målet är att avfolka travbanorna så är ni inne  på "rätt väg". Jag vet redan nu några "stammisar" som gett upp och stannar hemma.

Själv skall (stamgäst sedan 49 år ) jag försöka "härda" ut till Elitloppet, men sedan är det nog slut med nuvarande upplägg.

Den stora förloraren med det nya upplägget är BANBESÖKAREN med den röra som råder på banan.

Om vi "insatta" tycker det att det rörigt så är det en "katastrof" för en nybörjare. Dom kommer inte tillbaka, det är alldeles för "rörigt".

Det är rena "cirkusen" när nybörjaren försöker hitta i programmet, inte lätt för oss vana heller.

När banorna avfolkas blir det ännu svårare att rekrytera hästägare, man blir inte hästägare framför datorn, och utan hästar...

Vad Ni inte vill inse är att "VI" inte tycker om spelformen V86, det blir väl inte lättare att analysera åtta lopp, oavsett om tävlingarna körs på en eller två timmar.

Trots nyhetens behag och marknadsföring ser det ut som att omsättningen snart är nere på gamla nivåer, vilket väl talar för sig självt.

Jag har noterat att efter V86 körts, då är det ända fyra lopp kvar på respektive bana, så börjar folk gå hem!

Varför ska man åka till en travbana för att se fyra lopp live och fyra på TV? Varför hålla på med "konstgjord" andning på en produkt som inte "går hem"?

Skulle vara intressant om det finns någon marknadsundersökning på vilken Ni fattat Era beslut.

Om Ni inte "ger upp" V-86 Express så har jag ett förslag:

Kör alla loppen på en bana
 
Kör lopp 1 klockan 18.00

Kör första V86-loppet kl 18.30 med 15 minuters intervall. Då körs sista avdelningen av V86 klockan 20.15.

Snart är det mera folk i kyrkan än på "nationalarenan"  Solvalla!

Som vanligt i bästa avsikt och bästa vänlig/sportslig hälsning.

Kenny Nilsson,
49 år på parkett, men snart på "upploppet"


P.S. mycket mer finns att säga och jag ställer gärna min tid till förfogande om det är av intresse. D.S.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.