Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jokern i ST-leken

Fyra kandidater slåss om tre platser i Svensk Travsports styrelse. Valberedningens förslag på tre kandidater fick i sista stund en utmanare. En joker i leken som kommer in från sidan. Denne joker - Elitloppsfyran Royal Fighters ägare Per Rodert - berättar i tisdagsutgåvan av Travronden hur han ser på saker och ting.

Publicerad:
Travronden nr 31-2016 berättar också vad som borde vara en tankeväckande historia. Det handlar om en tvåårig häst som avlivades med vad flera veterinärer som blivit inblandade säger var en allvarlig knäskada som hästen gått med ”länge” - och kanske därmed också kanske tränats ”länge” med.
 
Nu har ärendet landat som en stämning från hästägarens sida av proffstränaren. Ägaren kräver att få elva träningsavgifter återbetalda. Tränaren bestrider stämningen med motiveringen att skadan måste ha uppkommit efter att hästen lämnat stallet, och flyttats till en annan tränare.
 
Men ingen - mer än då hästägaren genom att informera Svensk Travsports högsta nivåer om ”sitt fall” - verkar ha reflekterat över om den stämda tränaren kan ha åsidosatt att leva upp till travsportens krav på djurvälfärd.
 
I övrigt i Travrondens tisdagsutgåva:
 
Trefaldiga världsrekordhållaren Delicious U.S. återvänder till ”brottsplatsen” Bollnästravet, där hon i somras inledde världsrekordsättandet med att vinna på 1.08,6, när hon årsdebuterar på torsdag kväll. Travronden har startlistor, analyser, intervjuer och tips till V64-omgången.
 
Umåker kör sin storloppsdag på lördag med Berth Johanssons Memorial, Guldbjörken som är sista uttagningen till Olympiatravet och ett kallblodslopp för högsta klassen. Det är några stjärnhästar som reser norrut: USA-importerna Volstead och Daley Lovin möter vinterns klasslättrande segermaskin Michelangelo Ås i Berth Johanssons Memorial, Tekno Odin är med i kallblodsloppet och, allra intressantast, Daniel Redéns senaste stjärna Propulsion valde att gå ut i silverdivisionen. Travronden laddar med 16 sidor som handlar om Umåkers V75-travfest.
 
Veckans V86-omgång, som delas mellan Solvalla och Åby, djuppenetreras (förstås) också.
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.