Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klar för Elitloppet

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Chief Orlando imponerade vid segern på Solvalla i onsdags för Rikard N Skoglund och är nu inbjuden till Elitloppet. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Anders Malmrot har tagit ut en tredje häst till årets Elitlopp.

Publicerad:

Det är finsktränade sjuårshingsten Chief Orlando (e. Orlando Vici) som nu fått en elitloppsbiljett.
– Hästen har alltid varit bra och gjorde exempelvis en väldigt stark prestation förra året i Sweden Cup som tvåa. Jag blev sedan väldigt imponerad över hästen prestation i onsdags på Solvalla. Det känns givet att Chief Orlando ska vara med i Elitloppet, sade elitloppsgeneralen Anders Malmrot i dagens TV12-sändning.

Det var Rikard N Skoglund som svarade ledningen i en 1.06-öppning i onsdags på Solvalla med ändå höll undan på 1.09,8a/1640 meter. Malmrot berättade vidare att nästa inbjudan till Elitloppet kommer på onsdag. När det gäller hästar utanför Norden är det dock ett stort frågetecken.
– Både Looking Superb och Billie de Montfort stärkte sina aktier i Paralympiatravet. Men annars är det stor osäkerhet, mycket hänger exempelvis på när man kan komma igång med tävlingarna i Frankrike. För Jarmo Niskanens Earl Simon är det ett måste med ett lopp på fransk mark före ett eventuellt Elitlopp. Detta på grund av hästens hektiska avelsarbete.

Klara för Elitloppet 2020:

Vivid Wise As (Alessandro Gocciadoro)
Elian Web (Katja Melkko)
Chief Orlando (Pia Huusari)

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.