Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Körde passivt - stängs av

Foto: MIA TÖRNBERG
En dansk amatör har fått licensen indragen. Foto: MIA TÖRNBERG

Dansk Travsports översta myndighet DTC har dragit in en dansk amatörkusks licens med omedelbar verkar. Amatören kan tidigast söka om ny licens i maj 2017.

Av: Carsten Bundgaard
Publicerad:

Anledningen till att amatören får licensen indragen är att kusken körde för passivt med en häst på en danska bana i slutet av förra veckan. Dennes häst avslutade starkt långt ut i banan och var på väg att koppla grepp, men amatören höll igen sin travare sista biten och slutade tvåa. Slagen med knapp marginal.

Körsvennen blev hörd efter styrningen, men domarkommittén godkände inte förklaringen utan bedömde att amatören brutit mot paragraf §51. Det vill säga att man ska köra/rida för bästa möjliga placering.

Fallet lämnades över till DTC och myndigheten har haft ytterligare samtal med amatören. Förutom att kusken inte kört för bästa möjliga placering bedömdes denne ha skadat travsportens anseende. Därför har licensen dragits in och kusken kan tidigast ansöka om ny i maj 2017.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Carsten Bundgaard

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.