Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lindstedt hedersmedlem

Foto: Jeannie Karlsson/Travronden
Berndt Lindstedt är numera hedersmedlem i Stockholms Travsällskap. Foto: Jeannie Karlsson/Travronden

I samband med Stockholms Travsällskaps stämma under måndagen valdes Berndt Lindstedt in som hedersmedlem.

Publicerad:

Det här skriver Solvalla på sin egen hemsida. Berndt blev nummer fyra att föräras den här titeln. Han är sedan tidigare medlem i både Hall Of Fame i USA och Norden. Tidigare har även trion Margareta Wallenius-Kleberg, Stig H Johansson och Åke Isberg blivit invalda som hedersmelemmar.

Så här löd Stockholms Travsällskaps motivering till utnämningen:

”Berndt Lindstedt har genom hela sin professionella karriär varit en ambassadör och föredöme för Solvalla. Han har uppnått exceptionella framgångar både som tränare och kusk i såväl Sverige som internationellt. Han har vunnit mer än 2 000 segrar och vunnit i stort sett alla stora lopp som finns bland annat Elitloppet, Prix d’Amerique och Hambletonian. Han blev invald i Stockholms Travsällskap redan 1978. Han förärades en plats i amerikanska travsportens Hall of Fame år 2003, som första europé någonsin. Han tog plats i svensk-norska Hall of Fame år 2011. Sammanfattningsvis är Berndt Lindstedt en av världens främsta inom travsporten och väl värd att föräras titeln Hedersmedlem i Stockholms Travsällskap.”

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.