Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lottning och Vinnie i centrum

Foto: JEANNIE KARLSON
Vinnie. Foto: JEANNIE KARLSON

På söndag är hästfestival och lottning till Elitloppet i centrala Stockholm.

Publicerad:

"Gilla Häst" i Kungsträdgården är en familjedag med fokus på allt det positiva hästar bidrar med. För alla travfans är givetvis lottningen till Elitloppet en höjdpunkt på söndagseftermiddagen.
- Hästar gör Sverige mer levande på många sätt. De berikar vår fritid, håller landskapet öppet och skapar många arbetstillfällen. Allt detta är värt att uppmärksamma och genom initiativet Gilla Häst vill vi lyfta just nyttan med hästar. Evenemanget i Kungsträdgården är ett sätt att öka engagemanget och ge fler möjlighet att möta häst, säger Maria Guggenberger, CSR-ansvarig på ATG.

Och givetvis är minihästen och reklamstjärnan Vinnie på plats.
- Det är som att en rockstjärna uppträder när Vinnie är ute och träffar människor. Alla vill ta sefies med Vinnie och klappa honom. Vinnie är bara drygt 70 centimeter i mankhöjd, men är ändå - enligt sig själv - en superstar. Han njuter i stora drag av uppmärksamheten och vi ser fram emot att träffa alla fans i Kungsträdgården, säger Vinnies tränare Anna Engström.

Om Gilla Häst i Kungsträdgården:
* Vinnie är på plats
* Voltige-uppvisning på trähäst
* Westernridning-klubb visar upp sin verksamhet
* Testa Monté Pyton (mekanisk travhäst) och Plastic Wonder (mekanisk galopphäst).
* Prova på ponnykörning
* Beridna Högvakten visar upp sin verksamhet.
* Hovstallet visar upp en av de kungliga droskorna från hovstallet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.