Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Motiverad storfavorit"

Foto: Martin Langels/ALN
Undies är klar favorit tillsammans med Örjan Kihlström. Foto: Martin Langels/ALN

Solvalla står värd för dagens lunchtrav. Pasi Aikio har tre hästar till start under dagen varav en är omgångens största favorit.

Publicerad:

– Undies (V64-4) har varit riktigt rejäl i de två senaste starterna och det var mycket luft under vingarna senast. Han har tagit loppet bra och känns pigg i jobben. Hästen har blivit avmaskad och vaccinerad inför detta, men ska inte ha tappat något på det. Han känns fin. Vi kommer att lätta honom i balansen lite och köra med aluminiumskor runt om denna gång. Tidigare har hästen tävlat med järnskor. Så bra som han varit på sistone anser jag honom vara motiverad storfavorit och det är stallets bästa chans under dagen, säger Pasi Aikio som också har favoriten i V64-avslutningen.
– Underworld (V64-6) har gjort det bra från utvändigt ledaren i båda starterna. I debuten var hästen spänd från start och inledde trevande så spår fyra är ett frågetecken. Det är lite galopprisk i starten. Skulle hon gå felfritt har hon kapacitet att sluta bland de tre främsta i mål. Hon bör gå framåt med loppet och känns fin i träningen. Inga ändringar är planerade, fortsätter Pasi Aikio som också har starthäst i dagens avslutande lopp.
– Tied Together (lopp 9) är en häst vi haft en del förhoppningar på, men det har strulat mycket för honom. Efter senast har han varit sjuk och har inte startat på länge. Hästen är mycket tränad och har varit inne på Solvalla och gått ett lugnare jobb, Han travade i ett 1 600 metersheat på 1.21 och löste det på ett bra sätt, men han är inte vässad i några högre farter. Jag tycker ändå att han ska kunna vara med i matchen trots att hästen inte är på topp. Fjärdespåret oroar inte då han är stabil från start. Denna gång byter vi ut det helstängda huvudlaget mot en murphybländare, avslutar Pasi Aikio.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.