Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mysteriet med de 63 kronorna

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

I lördags kunde ATG vare sig redovisa värdet eller betala ut vinster i samband med V75-omgången i Gävle.
63 kronor gäckade spelbolaget.

Publicerad:

Magnus Lunner är säkerhetschef på ATG och han förklarar situationen och varför ATG inte kunde betala ut V75-vinster förrän sent i lördags kväll.
– Jag kan inte gå in på vad de här 63 kronorna kom från. En utredning ledd av vår IT-avdelning håller på och undersöker vad som gick snett, varför det fanns en differens mellan spelsystemet och kontrollsiffran vi får. Vi kan i alla fall säga så mycket att det inte finns något som tyder på brottslighet av något slag, säger Magnus Lunner.

Ett liknande fall har nyligen upptäckts hos ATG. Det var när Färjestad körde V64-tävlingar den 6 december ifjol.
– Även den gången blev det försenade vinstutbetalningar, säger Lunner, som fortsätter:
– Utifrån mitt perspektiv som säkerhetsansvarig är det viktigt att avvikelser upptäcks. Det är självfallet olyckligt och beklagligt för våra kunder när de inte får sina pengar utbetalda och vi måste ha förståelse för att spelarna reagerar när siffran vi nämner är 63 kronor. Men vi kan inte blunda för avvikelser utan måste det på största allvar ur säkerhetssynpunkt.

Har något liknande hänt under en V75-omgång tidigare?
– Nej, inte som jag känner till, utan det kända fall vi har sedan tidigare är det från Färjestad i december, säger Magnus Lunner.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.