Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Oenighet om flytt bland Örebrotränarna

Foto: HANOLD/ALN
Vara kvar eller bygga ny anläggning. Det är frågan för Örebrotravet. Foto: HANOLD/ALN

Igår släpptes nyheten att Örebrotravet kan komma att flytta och det är skilda åsikter bland tränarna om det är bra eller inte med en ny anläggning för banan.

Publicerad:

Det finns ett intresse att köpa marken i Marieberg där Örebrotravet ligger och nu utreder Örebros Travsällskap en flytt till området kring Kvinnersta; på kommunal mark i anslutning till den naturbruksskola där proffstränarutbildningen för travsporten fanns innan denna förlades till Wången.
– Jag tror inte att det är realistiskt att vi får så mycket pengar för den här marken. Det är oerhört dyrt att bygga en ny anläggning och jag tycker att det bara är önsketänkande, säger Hans Karlsson, som har stall inne på Örebros travbana och 35 hästar på träningslistan.

Enligt Hans Karlsson är tanken att bygga villor på marken där travbanan är belägen idag och i så fall ska Örebros Travsällskap bygga en ny anläggning på kommunens mark.
– Vi har en bra anläggning idag och jag tror inte att pengarna från en försäljning räcker till en perfekt arena. Jag skulle vilja veta vad det kostar att bygga en ny anläggning, säger han och fortsätter:
– Vad jag hört har Örebrotravet fått ett bud på marken på 250 miljoner kronor, vilket kan öka om det blir budgivning. Örebro Travsällskap äger marken själva och det är kommunen som tycker att vi ska flytta till Kvinnersta och bygga på deras mark. Jag anser att ordförande Magnus Östlund springer kommunens ärende.
 – När travet skulle flytta förra gången var det tal om en central plats i Örebro, men nu är tanken att bygga där det inte finns något folk. Jag tycker att läget i Marieberg är perfekt och tror som sagt inte att det här är realistiskt, säger Karlsson.

"I Kvinnersta går det att göra något annorlunda"

Lars Friberg, en annan Örebrotränare, är av annan syn vad gäller en flytt till Kvinnersta
- Den här marken får vi snuskigt bra betalt för. Banan har gått i stå och jag är kraftigt för en flytt. Örebrotravet är idag en koloss med begränsade möjligheter och jag är positiv för förändring och utveckling. I Kvinnersta går det att göra något annorlunda, säger Friberg, som har sex hästar på träningslistan.

Han ser möjligheter att Örebrotravet kan sticka ut med att till exempel gör en längre bana.
- Det är ingen större skillnad på läget och till Kvinnersta är det både enkelt att ta sig till och från. Sedan är området lite naturskönare.

Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport, är försiktigt positiv.
– Vi har fått en del information av Örebro och kommer att träffa banan under december månad. Innan det är det egentligen för tidigt att säga något, men det ser spännande ut och den information vi fått av Örebro är att det finns möjligheter att prova nytt.

FAKTA

Örebrotravet

Örebro Travbana
Travbanevägen 10
702 31 Örebro
Tel: 019-20 88 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,4 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 175 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.