Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Överbelastningsattack mot ATG

Foto: null
ATG:s hemsida har under lördagen utsatts för en överbelastningsattack.

Under lördagen har ATG haft stora driftstörningar på sin hemsida, vilket gjort att man bland annat inte har kunnat spela. Det hela har berott på en överbelastningsattack.

Publicerad:

– Jag kan bekräfta att under eftermiddagen har vi utsatts för en DDoS-attack, en överbelastningsattack, säger Patrik Brissman, informationschef på ATG.

En överbelastningsattack (på engelska Distributed Denial-of-Service) är när en mängd datorer skickar stora mängder trafik till en sajt i syfte att förhindra normal åtkomst och överbelasta företagets nätverk.

Under lördagskvällen kunde ATG lämna mer information kring överbelastningsattacken.
– Denna DDoS-attack som gjorts gjorde att våra nät blev överbelastade, till följd att atg.se slutade fungera. Däremot ska spel på bana och hos ombud ha fungerat som vanligt, säger Patrik Brissman.

Händelsen inträffade strax före spelstopp till V75 klockan 16.15.
– Efter klockan 20.00 har vi skickat in en polisanmälan gällande ärendet. Vi har också informerat vår kontrollmyndighet Lotteriinspektionen som kommer få en utförlig rapport. Det är massiva attacker som gjorts, inte bara mot ATG utan mot ytterligare en kund hos vår nätleveratör Telia. Vilken kund det är har jag ingen aning om.

Vad säger du om det som har hänt?
– Först och främst kan vi bara beklaga att någon eller några personer har förstört V75-upplevelsen för våra kunder. Vi kan bara konstatera att vi har bra lösningar, men att stå emot massiva attacker är en tuff uppgift, det har flera bolag fått erfara, avslutar Patrik Brissman.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.