Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Positivt prov i kvallopp

Foto: HANOLD/ALN
Vy över Örebrotravet. Foto: HANOLD/ALN

För knappt en månad sedan lämnade Viktorias Secret ett positivt A-prov av en substans med lugnande och smärtstillande egenskaper efter ett kvallopp i Örebro.

Publicerad:

Viktorias Secret (e. Andover Andover) sprang kval för sin tränare Kenneth L T Nilsson den 16 juni. Det treåriga stoet galopperade och blev inte godkänd. Svensk Travsport skriver att i det urinprov som togs efter loppet visar förekomst av substansen 3-Hydroxidetomidin över rapporteringsnivå.

Smärtstillande egenskaper

3-Hydroxidetomidin är en nedbrytningsprodukt till Detomidin, som är en substans med lugnande och smärtstillande egenskaper. Detomidin finns i flera registrerade läkemedel för häst (Capesedan, Detonervin, Domodin, Domosedan, Equisedan) och har en karenstid på 96 timmar.
B-provet är skickat till Frankrike för analys och travförbundet har satt igång en utredning. Viktorias Secret har startförbud till hon lämnat negativt C-prov.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.