Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Remy i ST:s styrelse?

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Remy Nilson är valberedningens förslag till ST:s styrelse. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Det var drygt sex år sedan som Remy Nilson slutade som vd för ATG. Nu talar allt för att han inom kort blir aktivt involverad i Svensk Travsport igen genom styrelseuppdrag i ST.
– Det är ST:s och ATG:s nya roller sedan årsskiftet som kittlar, säger Remy Nilson till Travronden.

Publicerad:

Remy Nilson, 69 föreslås av valberedningen ersätta Erik Adielsson i Svensk Travsports styrelse. Det här skriver ST på sin egen hemsida. Remy Nilson är mest känd i travkretsar för sina sammanlagt 25 år på ATG, som både marknadschef och sedan vd. Svensk Travsports fullmäktigemöte genomförs den 24 april och det är där det slutgiltiga beslutet tas.
– ST:s valberedningen hörde av sig till mig och jag valde att tacka ja för en ettårsperiod. Detta som ersättare till Erik Adielsson. Jag hade inte varit intresserad om spelplanen varit precis som förr, men nu känns det spännande efter spelomregleringen. ST äger ett av världens största spelbolag på en betydligt bredare marknad än tidigare. Så det krävs att man är mera offensiv i sin ägarroll och på vilket sätt detta ska genomföras känns som en spännande utmaning, fortsätter Remy Nilson.

Den sistnämnde lämnade ATG for drygt sex år sedan, men har inte direkt legat på latsidan sedan dess. Han är bland annat engagerad i Svenska Rallyt AB, Beridna Högvakten och Travmuseet i Årjäng.
– Jag har styrelseuppdrag i fyra-fem ideella föreningar, men detta ska inte behöva krocka med det i ST:s styrelse, om jag nu blir vald vid Svensk Travsports fullmäktigemöte.

Remy har också sedan några år tillbaka hjälpt norsk travsport.
– Det började med att jag tackade ja till att leda en referensgrupp som skulle se över norskt travsport. Man kan jämföra arbetet med det som görs inom ramen för Pegasus i Sverige. Det hela går under benämningen ”Back to track” och jag lägger fortfarande en-två dagar i veckan i Norge.

Men från och med slutet av april lär det bli mera fokus på svenskt trav.
– Om ST tror att jag har något att tillföra så är jag beredd att ställa upp, avslutar Remy Nilson.
 

Valberedningens utförliga presentation av Remy går att läsa här.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.