Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ruhuna Tea död

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Ruhuna Tea. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Tyvärr har vi ett mycket, mycket tungt besked om fine Ruhuna Tea. Han har dessvärre råkat ut för en svår skada som är så allvarlig att han måste tas bort, detta skriver ägarna Travkompaniet på sin hemsida.

Publicerad:

Femårige Ruhuna Tea (e. Viking Kronos-Dimbula) vann sex av 21 starter och tjänade 600.000 kronor. Han tog rekordet 1.11,5ak. Hästen främsta meriter var seger i klass I och Solvallaserien.
Han är uppfödd av Menhammar och tränades under hela karriären av Stefan Hultman.

- Tja, vad säger man? Det är så otroligt tråkigt, inte minst för Mette som sköter om "Rune". Hästarna är våra kompisar och för skötarna är de deras allra bästa kompisar och det är alltid tungt när de måste lämna oss på ett sånt här sätt. Det är klart att vi blir ledsna! Det är också så tråkigt för "Rune" fick aldrig visa hur bra han egentligen var. Han hade en grym potential och hade han fått hålla sig frisk, ja då hade han varit en kulltopp, det är jag helt övertygad om, säger Hultman till travkompaniet.se.

- Ruhuna Tea har en spricka i menisken i höger bakknä. Det är en skada som inte går att göra något åt på hästar. Skadan är dessutom associerad med en främre korsbandsskada. Till skillnad mot människor så finns det dessvärre inget som vi kan göra då hästarnas knäleder är så trånga att det inte går att operera deras menisk. Det är en väldigt ovanlig skada på häst. Jag har kanske opererat runt 500 hästar och har kanske sett en liknande skada på endast tre av dem. Dessvärre är prognosen för en sån här skada usel, förklarar veterinär Bengt Johansson till ägarna.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.