Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segermaskin byter tränare

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Bandit Brick är på väg tillbaka efter en gaffelbandsskada och tränar numera av Jeppe Juel. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Han har tagit 32 segrar på 43 starter. Nu byter sjuåringen tränare ytterligare en gång.

Publicerad:

Det är svenskfödde Bandit Brick (e. Yankee Glide) det handlar om. Hästen, som efter en tredjeplats i sin debut i juli 2016, sedan radade upp 20 raka segrar i Steen Juuls regi. I början av förra året hamnade Bandit Brick i Björn Goops träning, men flyttades efter några månader till Jean Michel Bazire. För den sistnämnde kom den hittills största segern – på Vincennes i Prix Clementina (tjänade 20.250 euro).

I juli förra året drabbades Bandit Brick av en gaffelbandsskada och togs hem till Danmark igen. Han har nu varit på rehabträning hos Gitte Madsen och därefter gått i träning till Jeppe Juel.
– Det är roligt att få in en sådan häst som Bandit Brick i träning. Det tar jag som ett bevis för att det stora arbete som vi lägger ner här hos Team Juel ger resultat. Det händer ju inte heller varje dag att man får in en ny häst i träning som vunnit 32 av 43 lopp, säger Jeppe Juel till travservice.dk.

Jeppe Juel poängterar att han till att börja med måste lära känna hästen och kolla av formen.
– Gitte har på sistone kört hästen tre gånger i veckan, men det kommer ändå ta ett tag innan det kan bli tal om någon start för Bandit Brick.

Så här långt har det blivit nästan 900.000 danska kronor i intjänade pengar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.