Sveriges ledande travtidning
ANNONS

SHL bryter mot ATG-avtalet

Foto: null
Skärmavbild från Nordicbet.com

”Det vi har inskrivet är att ingen annan aktör som erbjuder spel på hästar får vara sponsor.” Så sade ATG:s marknadsdirektör Sten Andersen igår gällande att internetspelbolaget Nordicbet liksom ATG blivit huvudsponsor av ishockeyligan SHL. Saken är dock den att Nordicbet erbjuder spel på hästar!

Publicerad:
Under Nordicbets spelmeny ”odds” finns fliken trav. Där erbjöds idag (fredag) spel till fasta odds (se skärmdump) till både Solvallas fredagstävlingar och Östersunds V75-tävlingar imorgon.
 
Det verkar alltså uppenbart att SHL i och med avtalet med Nordicbet brutit mot det som enligt Sten Andersen står i SHL-sponsoravtalet med ATG, alltså att SHL inte ska ”samarbeta” med något annat spelbolag som har spel på hästar i Sverige i sin meny.
 
Sten Andersen, som igår klart och tydligt sade till Travronden.se att SHL enligt det treåriga sponsoravtal som ifjol tecknades med ATG inte får ta in någon annan sponsor som konkurrerar med ATG gällande spel på hästar, väljer att hantera detta i diplomatiska ordalag.
 
- Vi har en dialog med SHL om vad det innebär att de nu valt Nordicbet som andra spelbolagspartner. I grund och botten är allt detta en prisfråga. Som jag sade igår: att ”köpa” exklusivitet hade inneburit en helt annan prisbild för SHL-avtalet än den vi har nu.
 
Är vad du försöker säga att det här kan innebära att ATG får, eller ska ha, någon kompensation av SHL för att man nu trots avtalet med ATG tagit in ett annat spelbolag med hästspel på menyn som huvudsponsor?
 
– Dialogen om avtalets innebörd för vi med SHL och inte i media. Det handlar om en prisfråga. Vi visste att SHL hade öppning för att teckna huvudsponsoravtal med ett annat spelbolag än ATG, men vi visste inte vilket det skulle bli förrän denna vecka, säger Sten Andersen
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.