Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjunnesson utesluts ur travsällskap

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Jörgen Sjunnesson. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Skånska Travsällskapet har med omedelbar verkan valt att utesluta Jörgen Sjunnesson ur sällskapet med anledning av att han uppges ha kränkt och sextrakasserat kvinnor under flera år.

Publicerad:

Skånska Travsällskapets hade igår ordinarie höstmöte och där beslutades att med omedelbar verkan utesluta proffstränaren Jörgen Sjunnesson ur travsällskapet och entlediga honom från samtliga uppdrag han haft för Skånska Travsällskapet. Detta gäller tills vidare. Bakgrunden till att Sjunnesson utesluts ur sällskapet handlar om att han under flera år uppges ha kränkt och sextrakasserat kvinnor, vilket bloggen ingvarssonopersson.se avslöjade förra torsdagen.

- Inom Skånska Travsällskapet jobbar vi med en värdegrund och en etisk plattform där alla ska kunna känna sig trygga och säkra. Vi kan inte acceptera att någon medlem bryter mot vår policy när det gäller sexuella trakasserier, säger Kerstin Peterson-Brodda, ordförande i Skånska Travsällskapet, i en kommentar på Jägersros hemsida.

Även Travtränarnas Riksförbunds (TR) styrelse tar avstånd i ett utskick:
"Med anledningen av uppmärksamheten kring en av våra medlemmars beteende, vilket avslöjades förra veckan, vill Travtränarnas Riksförbund kraftfullt ta avstånd från sådant oprofessionellt och olämpligt uppförande. Travtränarnas Riksförbund har sedan flera år tillbaka en Code Of Conduct; ”Vårt sätt” där våra medlemmar tagit fram riktlinjer för att vi på ett ansvarstagande sätt ska stärka sportens trovärdighet. Det är för oss en självklarhet att alla ska kunna känna sig trygga inom travsporten, varför det beteende som avslöjats är fullständigt oacceptabelt."

Från Skånska Travsällskapets stadgar - §10 - Uteslutning ur föreningen:
"Styrelsen äger rätt att tills vidare ur föreningen utesluta medlem som motarbetar föreningens ändamål eller uppträder på sådant sätt att styrelsen finner att föreningens verksamhet eller anseende skadas. För beslut om uteslutning fordras att minst 2/3 av de vid styrelsesammanträdet närvarande styrelse-ledamöterna biträder detsamma. Beslutet träder omedelbart i kraft men för att bli slutgiltigt göllande ska det även godkännas av närmast påföljande föreningsstämma. Medlem som trots påminnelse underlåtit att betala sin medlemsavgift betraktas som utesluten ur föreningen."

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.