Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskar utan framgång

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
The Divine Miss F. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Helena Burman var en av svenskarna som hade hästar till start på Enghien igår kväll, men det gick inget vidare.

Publicerad:

Jägersroproffset började med The Divine Miss F., vinnaren av Fyraåringseliten för ston på Solvalla ifjol, som spelades till favorit i ett stolopp med 25.200 euro till vinnaren. Pierre Vercruysse placerade henne som femte häst i andraspår, men efter flera positionsförändringar var hon helt plötsligt först i andraspår. Vercruysse körde till och hästen kunde överta täten med knappa hälften kvar av det 2.875 meter långa loppet. 
Svenskhästen fick nästan omgående tryck utvändigt, första 1.875 meterna passerades efter 1.15,3, och tvingades snart släppa taktpinnen. Miss Divine F. såg seg ut och var slagen i sista kurvan, ändå var hon trea en lång bit in på upploppet innan det var helt tomt i tanken och hon föll tillbaka. 
Vann loppet gjorde Agora (e. Prodigious), tränad av Buisson och körd av Matthieu Abrivard på tiden 1.14,7/2.875 meter. The Divine Miss F. travade 1.16,0. 
I loppet efter hade hon Tiberius F. till start i ett femåringslopp med 25.200 euro till vinnaren, men hästen galopperade bort sig strax efter start. Robert Bergh i sin tur hade Google Håleryd i samma race och hästen fullföljde i alla fall hela vägen även om han stumnade sista 200 meterna. Google, körd av Dominik Locqueneux, hamnade först i tredjespår, körde sig sedan till spets i ett speedryck efter 800 meter och tvingades sedan släppa. Efter flera ledarskiften satt hästen plötligt i fjärde inner. 600 kvar gick Dominik ut i andraspår, men över upploppet tröt krafterna och hästen slutade utanför pengarna.
Segrade här gjorde norskfödde Lionel (e. Look de Star), tränad av Fabrice Souloy och körd av Franck Nivard. Tiden blev 1.14,8/2.875 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.