Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Gävle

Gävle står som värd för lördagens V75-omgång och Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-Akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.
 
Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.
 
För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(15:44) Att 4 Remains (V75-6) ska tävla barfota runt om är klart sedan tidigare, men hon kommer även att få ett halvstängt huvudlag på sig.

(15:27) Det pratades tidigt om barfota runt om på 7 Augusta (V75-6), men det kommer att bli skor idag.

(14:58) Som det pratades om på förhand är 5 Embrace'Em (V75-2) anmäld barfota bak. I V75-3 är 3 Premier Kronos anmäld barfota runt om. Senast han tävlade så var för tre år sedan när han var i Lutfi Kolgjinis träning. I kallblodsloppet V75-4 har det pratats om barfota runt om på 11 Björs Viking, men han är ”bara” anmäld barfota fram. I V75-5 är 2 Claudius Zaz anmäld barfota fram istället för runt om senast. I V75-7 är 9 Food Money anmäld med skor runt om efter att gått barfota bak i de tre senaste.

(14:38) Lutfi Kolgjini berättar att han har pratat med skötaren Linda två gånger idag och både 12 Owen Face (V75-1) och 8 Mosaique Face (V75-7) har ätit och druckit som de ska.

(14:00) - Min spontana känsla är att Seedorf O.M.F. (V75-1) inte kommer fronta, säger körande Erik Adielsson i V65 Direkt under fredagen.

(14:00) - 4 Scarlets Mirakel (V75-2) är bra i ordning och jag kommer ladda vad som går för att komma till spets. Senast fungerade han inte riktigt utan skor på det lösa underlaget, men kändes fin i övrigt. Från ledning kommer han kunna springa fort den här gången, säger Peter G Norman.

(14:00) 7 Ceasar Sisu (V75-5) ska tävla med helstängt huvudlag för första gången.

(14:00) 7 Augusta (V75-6) gör fjärde starten för Ulrika Wällstedt och ska eventuellt tävla barfota runt om.

(14:00) - Jag tycker att 1 Nimbus C.D. (V75-7) ska ha bra spetschans och därifrån ska han räknas, säger Pasi Aikio.

V75-1

- 1 Seedorf O.M.F. kan bättre än senast och det kan ha varit det lösa underlaget i Örebro som satte ner honom. Han är den typen av häst som bara drar iväg av sig själv när han får fritt framåt, så jag tror han kommer öppna bra, säger Stig H Johansson.
– Seedorf O.M.F. hade femtespår på Solvalla en gång och gick då iväg bra då, nu är det två riktigt bra kuskar och någon vass häst från springspår och att han ska vara omgångens största favorit tycker jag är hårt. Min spontana känsla är att han inte kommer fronta, säger körande Erik Adielsson i V65 Direkt under fredagen.

3 Melker kommer eventuellt tävla med öppet huvudlag.

4 M.T.Insider ska gå med norskt huvudlag och barfota bak.

5 Bullyoung ska tävla med automatkäk för att komma iväg bättre första biten.
– 5 Bullyoung var väldigt knepig i årsdebuten och var inte nära trav, vilket var förvånande då han varit snäll i de andra starterna. Vi får byta lite med käken och hoppas att vi löser det där. Han var lite tunt jobbad inför senast efter en halsinfektion och ska vara mycket bättre i form nu, säger Robert Bergh i V65 Direkt under fredagen.

6 Paparazzi M. körs av Örjan Kihlström för första gången.

7 Queer Fish hade vi bytt bett på inför Umeå och då kändes det som att han tog i mer från start och därför byter vi till det igen. I den här starten blir det tunna aluminiumskor runt om, men det tycker jag inte är något större minus. Dessutom blir det vanlig vagn nu när det är voltstart, säger Magnus Träff i V65 Direkt under fredagen.

8 Victor Ruda ska, precis som vid segern nästa senast, tävla barfota bak och med helstängt huvudlag.

10 Macho Look ska eventuellt tävla med jänkarvagn. Han körs av Magnus Jakobsson för första gången.

11 Make It Quick trivs över distansen, men läget är minus. Vi spar bakhovarna till finalerna nästa vecka, säger Timo Nurmos i V65 Direkt under fredagen.

12 Owen Face har klarat övernattningen i Gävle bra.

V75-2

2 Sugar Daddy ska tävla barfota för andra gången i karriären. Första gången var näst senast och då blev det lätt spetsseger.
– Sugar Daddy testade vi barfota näst senast och jag tycker att hästen fick ett helt annat rörelsemönster och blev effektivare i gången. Vi sparade hovarna senast för att kunna köra barfota runt om nu istället, säger Magnus Träff i V65 Direkt under fredagen.

3 Spitcam Jubb tävlade barfota fram i Finland senast, men nu blir det barfota runt om, precis som näst senast.

- 4 Scarlets Mirakel är bra i ordning och jag kommer ladda vad som går för att komma till spets. Senast fungerade han inte riktigt utan skor på det lösa underlaget, men kändes fin i övrigt. Från ledning kommer han kunna springa fort den här gången, säger Peter G Norman.

5 Embrace'Em ska tävla barfota bak, i annan vagn och med nytt huvudlag.

6 Tellmeastory skulle helst haft 500 meter till och distansen är ingen fördel. Hästen har så bra kapacitet att jag inte tror att han gör bort sig ändå. Jag har bara kört på säkerhet från start på sistone och är inte så långsam som han varit då, säger Veijo Heiskanen i V65 Direkt under fredagen.

9 Supreme Court ska med om man tar sex-sju hästar, men det känns inte superhett när vi fick bakspår, säger Erik Adielsson i V65 Direkt under fredagen.

V75-3

2 Usain Swing ska tävla barfota runt om.

3 Premier Kronos är anmäld barfota runt om.

4 Jeppas Maxi tävlade barfota runt om för första gången senast, men nu återgår man till aluminiumskor runt om.

5 Only One Winner körs av Erik Adielsson för första gången.
– Only One Winner var för laddad i Umeå och pullade bort för mycket krafter. Jag tycker att han och Ceasar Sisu (V75-5) är mina hetaste hästar, säger Timo Nurmos i V65 Direkt under fredagen.

6 Fille Jubb ska tävla med skor runt om.

9 Fridericus känns bara bättre och bättre. Han har varit knölig under våren, men nu mår hästen bättre. Det kanske är bäst att ta ryggen på ettan och försöka slinka ut någonstans. Tellmeastory (V75-2) känns som en bättre chans, säger Veijo Heiskanen i V65 Direkt under fredagen.

10 Action Launcher ska tävla med helstängt huvudlag.

11 Cantabs Fortune ska tävla barfota runt om.

V75-4

1 Hallsta Vinnex ska testa ny modell av sko för att öka chansen till felfritt lopp.

2 Odins My ska lättas i balansen och eventuellt tävla med rycktussar.

3 Höstbo Stig ska troligtvis tävla barfota runt om.

11 Björs Viking är anmäld barfota fram.

13 Monster Monsun ska tävla med norskt huvudlag.

14 Lome Lykt kommer att gå med skor runt om, säger Jan-Olov Persson i V65 Direkt under fredagen.

V75-5

1 Broslätts Vici testade barfota fram senast, men ska nu återgå till skor runt om.

2 Claudius Zaz är anmäld barfota fram istället för barfota runt om.

4 Cash A Cheque Em segrade i debuten för Stig H Johansson sensat. Nu kör Erik Adielsson för första gången.

7 Ceasar Sisu var jättefin i årsdebuten. Han var mest styrketränad inför det och ska ha gått framåt ordentligt med loppet i kroppen. Det är tråkigt läge, men hästen är fin och jag tror att det blir första gången helstängt och tillsammans med barfota tror jag att det är optimalt. Vi har testat helstängt hemma och det fungerade bra, säger Timo Nurmos.

8 Ninepoints Googoo ska eventuellt gå med urryckare för första gången.

9 Jeter ska eventuellt gå barfota runt om för första gången. Han körs av Magnus Jakobsson för första gången.

10 Cavat On Track måste tävla med skor runt om den här gången. Han tävlade barfota bak senast.

11 Viola körs av Johnny Takter för första gången.

V75-6

2 Elita Memphis ska eventuellt tävla barfota runt om.

4 Remains ska tävla barfota runt om för första gången.

5 Adrians Girl ska troligtvis gå barfota runt om.
– Adrians Girl ser väldigt formstark ut. Det är alltid svårt att gå ut att vinna direkt efter vila, men hon är väldigt mycket trimmad för det här loppet. Jag är inne på att köra barfora runt om och då blir det inte samma startsnabbhet för henne och hon är inget extra bakom bilen. Hon är absolut min bästa chans i omgången, säger Robert Bergh i V65 Direkt under fredagen.

8 Grappa Boe ska eventuellt tävla med norskt huvudlag.

10 Quand Venez Vous ska tävla barfota runt om.

11 Navaj Brodda ska tävla barfota runt om.

14 Kirin de Zeun ska tävla med skor. Erik Adielsson kör henne för första gången.
– Kirin de Zeun måste kanske gå med bakskor nu, men det är en av få hästar i stallet där det inte skiljer sig så mycket på. Annars är det en sådan som kan slå till ibland, säger Robert Bergh i V65 Direkt under fredagen.

V75-7

1 Nimbus C.D. körs av Erik Adielsson för första gången.
– Det kändes som bingo när Nimbus C.D. fick spår ett. Normalt tycker jag innerspår på Gävle kan vara lite halvknepigt, men nu är det 1.609 meter och han är väldigt snabb från början. Men jag vet inte mer än spelarna, men jag tycker att han gick bättre än vad resultatet var senast, säger Erik Adielsson i V65 Direkt under fredagen.

2 Magic Tonight tävlade med öppet huvudlag senast och gör så troligen även den här gången, men det kan även bli helstängt huvudlag, vilket han i princip alltid tävlat med tidigare.

5 Francais du Gull ska tävla med helstängt huvudlag och eventuellt barfota runt om.

8 Mosaique Face har klarat övernattningen i Gävle bra.
– 8 Mosaique Face kommer att gå med skor runt om och jag kommer att köra snällt och backa ner i fältet, säger Lutfi Kolgjini i V65 Direkt under fredagen.

9 Food Money är anmäld med skor runt om.

10 Ed You gör säkert ett bra lopp igen, men det slutar säkert med ett andra-tredjepris härifrån. Jag har tagit med mig lite andra skygglappar så det kan bli något annorlunda, säger Robert Bergh i V65 Direkt under fredagen.

FAKTA

Gävletravet

Gävle Travsällskap
Box 956
801 33 Gävle
026-66 22 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,6 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 178 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.