Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Valacken som gör avelssuccé

En valack som gör succé - i aveln! Det låter som en riktig norgehistoria, men det är det inte. Det är istället en Danmarkhistoria! Hur detta hänger ihop är en av de många saker som avhandlas på 88 sidor i Travronden nr 89, vilken utkommer tisdag 10 november.

Publicerad:
I tidningen finns förstås fylliga rapporter från vad som utspelade sig i samband med Breeders Crown-finalerna på Sundbyholm i helgen, ett ämne som även berörs på ledarplats under rubriken ”Eskilstuna värt bättre”.
 
Den svenska Breeders Crown-veckan sammanföll med de stora auktionerna i Harrisburg i USA och den svenska köplusten var stor gällande såväl unghästar som tävlingshästar och dräktiga fölston.
 
Den märkliga historien om hur Wille´s Ametist kan få starta i Örebro i kväll, fast han inte hade gått godkänt kvalificeringslopp vid tidpunken för startanmälan till loppet, uppmärksammas.
 
Det nu till slut fastställda tävlingsprogrammet för 2016 genomlyses och här finns också en nyhet . Vilka banor kör fler tävlingsdagar än i år och vilka kör färre?
 
Det finns de som tycker att den svenska storloppssäsongen tar slut i och med Breeders Crown-helgen, men det kan man invända emot. Fyraåringsloppet Solvalla Grand Prix med 400.000 kronor till vinnaren får då inte den uppmärksamhet loppet förtjänar. Det är ett högklassigt gäng som rättar in sig bakom startbilen på Solvalla på lördag och Travronden servar alla travintresserade och spelsugna redan i tisdagstidningen med 16 sidor startlsistor, fakta, analyser och intervjuer om V75-finalerna.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.