Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åberg skräller?

Foto: HANOLD/ALN
Jan-Olov Åberg har två tänkbara skrällbud på Bergsåker. Foto: HANOLD/ALN

Bollnästränaren Jan-Olov Åberg har inget emot att agera skrällkusk under lunchen och eftermiddagen på Bergsåkerstravet. Han har en tänkbar luring på såväl V4- som V5-spelet.

Publicerad:

I spårtrappan - femton bakom bilen (V4-2) inleder Jan-Olov Åberg från tolftespår med segervane Sundbo Tibast. I ”lillcomebacken” senast diskades ekipaget som tvåa efter att ha kört utanför bangränsen över upploppet.
– Vi satt i tredje par invändigt och var sedan på väg ut till attack när vi mötte en annan häst. Det var att välja på att koka ihop eller att glida ner invändigt. Hästen kändes i alla fall fin, berättar Jan-Olov.
Den sistnämnde tycker att dagens uppgift ser besvärlig ut på förhand, men han sitter samtidigt upp bakom en bra och löpärlig häst.
– Han har stabiliserat sig, men från det här läget krävs det en hel del tur för att vi ska kunna dyka upp i segerstriden. Bonbon Mearas och Bretagne Hornline är exempelvis två motståndare som kan bli svåra. Men jag har inget emot att skrälla till lite.
Några ändringar?
– Nej, vi fortsätter med lätta skor runt om och helstängt huvudlag.
I V5-inledningen sätter sig Jan-Olov upp bakom tolvårige kämpen Yankee Brodde. Resultatraden ser allt annat än rolig ut.
– Men Yankee Brodde har gått bra från dåliga lägen mot tufft motstånd och är i klart bättre form än vad resultaten på sistone skvallrar om. Vi smyger med invändigt och jag tycker i alla fall att det ska kunna bli fina pengar.
Men Åberg låter ändå lite lurig. Han har skrällt förr med den här hästen. Och för tre starter sedan på Romme ställdes Yankee Brodde mot hästar som Västerbo Highflyer och Super Otto. Lite enklare i dag...
– Jag har som sagt inget emot att skrälla, avslutar Bollnästränaren.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.