Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Allting känns helt perfekt"

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Foto: Mia Törnberg/Travronden

V64 arrangeras i Örebro och vi har pratat med tränaren till omgångens största favorit

Publicerad:

Stefan P Pettersson har en häst till start på V64 i Örebro ikväll och vi fick tag på honom i bilen på väg till tävlingarna.

- 1 Peekaboo Wibb (V64-4) är det jättebra med, allting känns helt perfekt och förutsättningarna är som vi önskar. Vi hade spårförbehåll på nästan vartenda spår… Hur skönt det var att se spår ett? Det var ett eller sex som man önskade när hon vunnit från ledningen och spår ett är ju det mest naturliga för hästarna. Det ser jättebra ut, men man ska veta att hon har ett förflutet som osäker och jag vill betona att hon varit osäker innan operationen i höstas. Det känns i vilket fall bra nu och hon har vunnit enkelt i de här två senaste starterna och vi behöver inte baissa mer än så. Hon kanske ska vara stor favorit och det är väl inte så konstigt att hon blir det med tanke på de här två segrarna.  Vi ändrar ingenting utan hon kommer gå skodd med samma skor som senast så hoppas vi att det ska fungera. Örebros bana tycker jag inte är så knepig faktiskt när man kör med skor utan mest bekymmer är det när man vill köra barfota på banan. När hästarna är skodda tycker jag banan håller jämn nivå, den brukar vara jämn och hård vilket gör det enklare att starta. Inga ändringar alltså utan skor, norskt huvudlag och vanlig vagn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.