Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alsén har ett skrällbud

Foto: HANOLD/ALN
Olle Alsén kan överraska på Bergsåker. Foto: HANOLD/ALN

Gävletränaren Olle Alsén återvänder till sin forna hemmabana Bergsåker i samband med dagens lunch- och eftermiddagstävlingar. Olle har fyra hästar med sig - varav ett intressant skrällbud inom V4-spelet.

Publicerad:

Han inleder med Imperial Tooma (V4-2), som nu gjort tre starter i Olles regi.
– Hästen har gått helt okej utan att riktigt kunna vara med i någon tätstrid. Senast valde jag fel väg med henne och var då lite irriterad efter loppet. Vi kör snällt och med maxklaff kan hon dyka upp bland de tre främsta. Men det är inget hett bud.

Några ändringar?
– Vi sätter på ett halvstängt huvudlag den här gången.

I V4-3 har Olle två hästar med och kör själv Enzo Boko. Femåringer har fått två lopp i kroppen efter långt skadeuppehåll.
– Han galopperade från just femtespår i comebacken, men gick bra därefter. Senast tappade vi mycket från start och han gick sedan i mål med krafter sparade. Jag ryckte aldrig några tussar. Det är en stark och rejäl häst som felfri även räcker bra på Solvalla i sin klass. Tyvärr är det nog bara 50 procents chans att han går iväg felfritt och i vilket fall som helst lär vi tappa en del. Distansen borde däremot passa.

Det kan bli någon lite ändring på huvudlaget, men det bestämmer Olle efter värmningen. I samma lopp ligger han lågt med Skyfall, som får Daniel Wäjersten i vagnen.
– Hon är egentligen en kortdistansare, men gillar att vara med där framme direkt. Det är pengar som gäller här. Vi sätter dock på en ny finsk vagn till den här starten.

Olle startar även Cadillac Carjan i V5-2. Det handlar om årsdebut.
– Han påminner om Enzo Boko, alltså kapabel med osäker. Felfri är hästen inte så tokig och ska nog räknas bakom Per Linderoths Unexpected.

Hur går det för M.T.Insider på lördag då (V75-1)?
– Han är lite svårbedömd även för mig. Jag är säker på att hästen kommer att vinna V75-lopp under det här året, men kanske är det lite för tidigt redan på lördag. Även här är det galopprisk från fjärdespåret, men felfri kan hästen öppna snabbt.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.