Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ändrade förutsättningar för favoriten

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Queer Fish ser ut att ha en bra uppgift i bronsdivisionen idag. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

På förhand såg V75-5 ut som duell mellan Erica och Queer Fish på förhand, både från start och till slut, men efter strykningen av förhandsfavoriten är det en helt annan uppgift för Magnus Träffs springare.
– Det är naturligtvis tråkigt för dem, men det var väldigt bra för oss, säger Magnus Träff på väg till banan.

Publicerad:

Åttaårige Queer Fish visade toppform innan årsskiftet med tre raka segrar, men i årets två starter har det gått lite grus i maskineriet och det har blivit en tredjeplats som bäst i årets två V75-starter. Senast var han favorit, men blev alldeles för het över lång distans.

– Det var nog vårat fel. Vi hade laddat upp honom för mycket innan loppet och hade varit in till banan sex dagar innan loppet och kört ett jobb. Den här gången har vi tagit det lugnare, även om vi har varit in till banan då det blev lite långt mellan starterna, berättar Magnus Träff.

Med favoriten Erica borta ser det ut som att möjligheten att Queer Fish ska komma till ledningen ökat väsentligt. Både att han har kommit ner ett spår i banan och att en av de värsta motbuden i spetsstriden har försvunnit.

– Han är lite ojämnt startsnabb. Man känner redan på väg upp mot bilen om han kommer att dra iväg själv eller inte. Han trivs bäst när han får trumma på i sin egna fart, men får han ryggresa fram till 700 kvar brukar han vara svår att stå emot med en sådan resa också. Det känns som att det är Vind Farming som är värst emot i spetsstriden.

Det kan bli en spännande ändring utrustningsmässigt till dagens lopp.

– Vi kommer att ha med ett open eye-huvudlag och sedan får Kaj bestämma om vi drar bort lapparna så att det blir ett open eye eller behåller det som ett vanligt helstängt huvudlag. Det bestämmer vi efter värmningen, avslutar Magnus Träff som låter hoppfull inför dagen uppgift.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.