Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Ändrat förutsättningarna helt”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Kristian Malmin har fått upp lite förhoppningar inför dagens start. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Kristian Malmin kommer från Norge idag med femårige Obi, men efter att legat lågt i början av veckan och hoppats på pengar, så tror han nu att det kan gå att utmana den stora favoriten Shiraz Brodde då förutsättningarna har ändrats ordentligt.

Publicerad:

Femårige Obi har tillhört de bästa i kullen hemma i Norge som unghäst hela tiden och efter att sett vad Papagayo E, Lionel och Viking Va Bene har uträttat på banan i år så är det ingen dålig merit.

Som treåring var Obi tvåa i storloppet Prinsesse Märtha Louises Pokallöp och fjol vann han DNTs 4-åringslöp, där han slog Viking Va Bene. Sedan var han bara en halv längd efter Papagayo E. i höstans i DNTs Höstfinal, så att det finns kapacitet är det ingen som tvivlar om.

– Nä, det är en riktigt fin häst och allt verkar bra med honom. Han hade inte fått några snabbjobb inför comebacken och därför var insatsen över förväntan från dåligt läge. Dessutom borde han ha gått framåt med det löpet i kroppen, berättar Kristian Malmin.

I början av veckan lät Kristian Malmin uppgiven från spår tolv, men under veckan har både Punk och Flex Lane strukits, vilket gör att det bara är tio hästar kvar i loppet och Obi har kommit ner ett spår i banan.

– Det har ändrat förutsättningarna helt för loppet. Det kommer fortfarande att krävas tempo på loppet och vi får hoppas att Shiraz Brodde inte får bestämma i ledningen, men skulle det bli lite uppskruvat tempo under vägen så tror jag att han spurtar ner många.

Hur har resan till Färjestad gått och blir det några ändringar i balansen?

– Vi reste i morse och vi har precis kommit till Karlstad och allt har gått fint hittills. Vi kommer att köra med samma balans som senast, barfota bak och med bike och jag tror på en bra insats, avslutar Kristian Malmin.

Är man sugen på att jaga de stora pengarna och försöka fälla Shriaz Brodde är det nog ingen dålig idé att strecka Obi då han för tillfället bara är streckad på tre procent av insatserna.

FAKTA

Färjestadstravet

Färjestads Travsällskap
Norra Infarten 78
654 65 Karlstad
054-29 20 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,4 m
Bredd 1640: 21,1 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.