Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Är förtjust i hästen”

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Paolo de Lucia jagar tredje raka segern. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Bollnästränaren Thomas Lönn är på väg till Rättviktravet som har årspremiär idag på lunchen. Med sig har han två intressanta hästar som dock har lite dåliga lägen, men han känner sig inte uppgiven på förhand.

Publicerad:

Först ut är Paolo de Lucia (V4-2) som gjorde debut för Thomas Lönn för ett par veckor sedan och det slutade med seger direkt.

– Han kom till mig ett par veckor efter segern i december och var i bra skick när han kom. Sedan har han tränat på bra hemma i backen och hade gått ett 1.16,5-jobb inför comebacken, så han var väl förberedd inför segern, säger Thomas Lönn.

Senast handlade det om framspår och lång distans, den här gången är det bakspår och kort distans.

– Ja, det är helt andra förutsättningar nu. Med framspår hade jag trott på bra chans då han öppnade snabbt senast och jag tror han kan hålla hög fart hela vägen över distansen. Jag är förtjust i hästen och även om det kanske behövs lite överpace tror jag ändå på vettig chans.

I V4-4 startar Thomas Lönn ett annat nyförvärv. Fitzcarraldo kommer från Östersund och har inte startat sedan december.

– Det är inte en lika flott häst, men han har överraskat positivt på mig. Jag har kört 1.19 i ett provlopp med honom och då avslutade han 1.15,5 sista varvet och 1.12,5 sista 500 meterna. Bakspår på tillägg är dock inte roligt, men det ska bli spännande att se honom i lopp.

Blir det några balansförändringar?

– Paolo de Lucia kommer troligen gå lika som senast, även om det finns en liten chans att det blir barfota fram. Fitzcarraldo kommer att gå med skor och halvstängt huvudlag, avslutar Thomas Lönn.

FAKTA

Rättvik

DalaTravet Rättvik
Box 153
795 22 Rättvik
0248-130 25
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 20,0 m
Upploppets längd: 187 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.